Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Η διαδικασία του Α.Σ.Ε.Π. για την πλήρωση θέσεων με σειρά προτεραιότητας και τα δικαιολογητικά, σύμφωνα με το νέο νόμο 4590/2019





Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ A 17 - 07.02.2019 ο νόμος 4590/2019 "Ενδυνάμωση Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), ενίσχυση και αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις" -http://seepea-stella.blogspot.com/2019/02/45902019-17-07022019.html -.
Μεταξύ άλλων - - στο άρθρο 8 έχουμε ρύθμιση για τη διαδικασία πλήρωσης θέσεων προσωπικού με σειρά προτεραιότητας και τα δικαιολογητικά.

Συγκεκριμένα:

1.    Η αίτηση συμμετοχής του υποψηφίου επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, χωρίς να απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών για τα στοιχεία που αναφέρονται σε αυτήν.
2.    Η κατάταξη των υποψηφίων στους πίνακες προτεραιότητας γίνεται βάσει των στοιχείων που δηλώνουν στην αίτησή τους.
3.   Καλούνται να υποβάλουν τα δικαιολογητικά, οι διπλάσιοι από τις θέσεις που προκηρύσσονται, μέσα σε δέκα (10) εργάσιμες ημέρες, πριν από την ανάρτηση των προσωρινών αποτελεσμάτων.
4.    Υποψήφιος που δεν αποδεικνύει τα κριτήρια ή τις ιδιότητες που επικαλείται στην αίτησή του για την κατάταξή του στους πίνακες, διαγράφεται από αυτούς.




Δείτε ολόκληρο το άρθρο 8 του νόμου 4590/2019

Άρθρο 8
 Δικαιολογητικά διαδικασιών πλήρωσης θέσεων προσωπικού με σειρά προτεραιότητας
1. Σε κάθε διαδικασία πλήρωσης θέσεων προσωπικού με σειρά προτεραιότητας σε φορείς της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 2190/1994, η οποία διενεργείται από το Α.Σ.Ε.Π., η αίτηση συμμετοχής του υποψηφίου επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, χωρίς να απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών για τα στοιχεία που αναφέρονται σε αυτήν. Με αιτιολογημένη απόφαση της μείζονος Ολομέλειας του Α.Σ.Ε.Π. μπορεί να προβλέπονται εξαιρέσεις για συγκεκριμένες διαδικασίες πλήρωσης θέσεων.
2. Με την επιφύλαξη του δευτέρου εδαφίου της παραγράφου 1, η κατάταξη των υποψηφίων στους πίνακες προτεραιότητας γίνεται βάσει των στοιχείων που δηλώνουν στην αίτησή τους. Οι υποψήφιοι που αντιστοιχούν σε αριθμό διπλάσιο του συνόλου των θέσεων που προκηρύσσονται, καλούνται να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέσα σε προθεσμία δέκα (10) εργάσιμων ημερών που ορίζεται από το Α.Σ.Ε.Π., πριν από την ανάρτηση των προσωρινών αποτελεσμάτων. Σε περίπτωση που, κατόπιν του ελέγχου των δικαιολογητικών, ο αριθμός των υποψηφίων που πρόκειται να συμπεριληφθούν στους προσωρινούς πίνακες δεν επαρκεί για την κάλυψη των προκηρυσσόμενων θέσεων, η ανωτέρω διαδικασία επαναλαμβάνεται για τους επόμενους κατά σειρά υποψηφίους και ο αριθμός των υποψηφίων που καλούνται να υποβάλουν δικαιολογητικά, εντός της προθεσμίας των προηγούμενων εδαφίων, προσδιορίζεται από το Α.Σ.Ε.Π.
3. Υποψήφιος που δεν αποδεικνύει τα κριτήρια ή τις ιδιότητες που επικαλείται στην αίτησή του και τα οποία εξετάσθηκαν για την κατάταξή του στους οικείους πίνακες, διαγράφεται από αυτούς.
 4. Το τρίτο, τέταρτο και πέμπτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 18 του ν. 2190/1994 καταργούνται

Βασίλης Βούγιας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου