Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Δωρεάν δημιουργική απασχόληση από τις 15 έως 26 Ιουλίου για παιδιά και νέους, που φοιτούν στα τρία ειδικά σχολεία της Ελευσίνας


Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΕΛΙΞ - Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας με την υποστήριξη της Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ και σε συνεργασία με το Δήμο Ελευσίνας προσφέρει δωρεάν δημιουργική απασχόληση από τις 15 Ιουλίου μέχρι και τις 26 Ιουλίου για παιδιά και νέους, που φοιτούν στα τρία ειδικά σχολεία της πόλης, που παραμένουν στην πόλη.

Η ΕΛΙΞ με εμπειρία στις δράσεις εθελοντικής προσφοράς από το 1987 σε όλο τον κόσμο και με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία, διοργανώνει φέτος για πρώτη φορά στην Ελευσίνα το πρόγραμμα"Αυτό το καλοκαίρι είναι δικό μας" με την ενεργό στήριξη της Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ. Δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομική στενότητα, να ζήσουν ένα διαφορετικό καλοκαίρι στην Ελευσίνα, γνωρίζοντας ανθρώπους από άλλους πολιτισμούς, μαθαίνοντας μέσα από το παιχνίδι την αξία της πολυπολιτισμικής συνύπαρξης, αποκτώντας εμπειρίες μοναδικές και ανεκτίμητες

Ομάδες εθελοντών τις ΕΛΙΞ, το δεκαπενθήμερο 15-26 Ιουλίου, θα απασχολήσουν 20 παιδιά από τα τρία ειδικά σχολεία του Δήμου Ελευσίνας, στο χώρο του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Περιμένουμε τους φίλους μας για να περάσουμε δημιουργικά και διαφορετικά το φετινό καλοκαίρι στην πόλη της Ελευσίνας!

Θεατρικό παιχνίδι, Εικαστικά, Ομαδικά παιχνίδια, Περιβαλλοντική και διαπολιτισμική εκπαίδευση

Στόχος μας είναι να υποστηριχθούν οι εργαζόμενοι γονείς και οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, προσφέροντας στα παιδιά τους τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που θα αναζωογονήσουν την ψυχολογία τους και θα αναπτύξουν τις δεξιότητές τους μέσα από ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης με ομάδες κατηρτισμένων εθελοντών από όλοντον κόσμο και ειδικών παιδαγωγών της ΕΛΙΞ.




Οι δραστηριότητές μας: Μέσω διαδραστικών παιχνιδιών και εδικά σχεδιασμένων προγραμμάτων, αλλά και με πολύ κέφι, οι διεθνείς ομάδες της ΕΛΙΞ με την καθοδήγηση ειδικών παιδαγωγών, απασχολούν δημιουργικά για ορισμένες ώρες την ημέρα τα παιδιά, στον κατάλληλο χώρο του σχολικού κτιρίου του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ελευσίνας, προσφέροντάς τους μια διαπολιτισμική εμπειρία που καταργεί τις διαφορές ανάμεσα στους λαούς. Τα παιδιά που παρακολουθούν το πρόγραμμα «Αυτό το καλοκαίρι είναι δικό μας» περνούν δημιουργικά το χρόνο τους με διάφορες δραστηριότητες, όπως θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά και ομαδικά παιχνίδια, ενώ παράλληλα συμμετέχουν σε δραστηριότητες περιβαλλοντικής και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.




Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοικτή σε όλα τα παιδιά από 9 ετών. Στο τέλος της περιόδου σε όλα τα παιδιά απονέμεται αναμνηστικό δίπλωμα για τη συμμετοχή τους.



Η μεταφορά: Γίνεται με καθημερινό δρομολόγιο ειδικού λεωφορείου για κατοίκους Ελευσίνας, Μάνδρας και Μαγούλας. Η σίτιση των παιδιών περιλαμβάνει ένα ημερήσιο συσκευασμένο κρύο γεύμα με χυμό.




Δικαιολογητικά εγγραφής για οικογένειες στο Θριάσιο: Για τις εγγραφές των παιδιών θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας (προτεραιότητα σε οικογένειες με οικονομικές δυσκολίες). Αίτηση συμμετοχής και μια φωτογραφία του παιδιού.

Πληροφορίες: Από 11:00 – 14:00 στο τηλέφωνο της ΕΛΙΞ, 210 3825506.
Εγγραφές: Στα γραφεία των Διευθύνσεων των Ειδικών Σχολείων.
Περίοδος και χώρος διεξαγωγής δραστηριοτήτων: 15-26 Ιουλίου 2013, καθημερινά 09:00 – 14:00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, στο κτίριο του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.


Πηγή:www.koinwniaenergwnpolitwn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου