Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

 

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας η οποία αναφέρει ότι μεταφέρονται οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί από το υπουργείο στο οποίο μέχρι σήμερα ανήκαν, στο υπουργείο Εργασίας, με τα ίδια εργασιακά δικαιώματα, τα οποία διέπουν τους ιδιωτικούς υπαλλήλους στο σύνολό τους, και την αντίστοιχη μεταφορά των ιδιωτικών σχολείων στο υπουργείο Εμπορίου.
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.), κατήγγειλε τη στάση του υπουργείου και την κυβερνητική πολιτική. «Κανένα ιδιωτικό σχολείο δεν θα ανοίξει από Σεπτέμβριο» προειδοποίησαν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, που προσανατολίζονται σε απεργίες με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μπροστά «στις δραματικές εξελίξεις στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης».
Με ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Αριστερά εξέφρασε την αντίθεση της στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, με το σκεπτικό ότι «η ιδιωτική εκπαίδευση, και όχι μόνο η δημόσια, βρίσκεται σύμφωνα με το Σύνταγμα στην ευθύνη της Πολιτείας και του αρμόδιου Υπουργού, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το Υπουργείο Παιδείας».

Πηγή imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου