Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Έργου – Όργιο Αντιφάσεων, Εκφοβισμού και Εκβιασμών




Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Αθήνα, 25-2-2014
 Αριθμ. Δ.Τ.: 125
Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Έργου – Όργιο Αντιφάσεων, Εκφοβισμού και Εκβιασμών
Οι θέσεις μας για την Αξιολόγηση (Πολιτικών και Δομών Εκπαίδευσης, κλπ μέχρι και του Εκπαιδευτικού) είναι εκπεφρασμένες και καταγεγραμμένες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μια διαδικασία κορυφαίας σημασίας για τη Εκπαίδευση. Ωστόσο, από τη μελέτη της Ιστορίας διδασκόμαστε οτι:
Οι ειδεχθέστερες πράξεις έχουν διαπραχθεί «για την προάσπιση» των «πολυτιμότερων ΑΞΙΩΝ».
Τα φρικιαστικότερα εγκλήματα έχουν διαπραχθεί «στο όνομα» των «υψηλότερων ΕΝΝΟΙΩΝ».
Δεν έχει νόημα λοιπόν να επιμείνουμε «επί της αρχής», αφού αποδεικνύεται ότι αυτή είναι μόνο η πρόφαση. Η «ουσία» βρίσκεται στη «διαδικασία»!
Ο «διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες», αλλά και αποκαλύπτεται από αυτές !

Τη χρονική αυτή περίοδο, οι Διευθυντές των σχολείων προσκαλούν σε Συνεδριάσεις τους Συλλόγους Διδασκόντων, με θέμα τη συγκρότηση Ομάδων Εργασίας, σε εφαρμογή της υπ’ αριθ. 1900089/Γ1/10-12-2013 εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ. Επικαλούμενοι το «υποχρεωτικό» της εφαρμογής της Α.Ε.Ε. και τη «δική τους ευθύνη» στην υλοποίησή της, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και απειλές, προκειμένου να πιέσουν και να εκβιάσουν τους συναδέλφους τους εκπαιδευτικούς ώστε να συμμετάσχουν …«οικειοθελώς» στη διαδικασία.
Οι καταγγελίες, που φτάνουν σε μας, αυξάνονται καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο. Το ότι οι συμπεριφορές των Διευθυντών είναι υποδεικνυόμενες «άνωθεν», προκύπτει από το γεγονός ότι πανομοιότυπα κρούσματα εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδος.
Το «Σύστημα» έχασε την ψυχραιμία του και αποκαλύπτεται. Οι Μάσκες έπεσαν.
Το σκληρό, απάνθρωπο και φρικιαστικό πρόσωπο της αυταρχικής εξουσίας αποκαλύπτεται με όλη την ωμότητα και την ασχήμια του. «Έδειξε δόντια»...

Μεταξύ των άλλων, ο Δ/ντής της Δ.Δ.Ε. Κιλκίς απευθύνεται εγγράφως στους Δ/ντες των σχολείων της περιοχής ευθύνης του, ζητώντας «…να μας αποστείλετε το πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου σας, που αφορά στην Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου (ΑΕΕ) για έλεγχο και επικύρωση».

Μπορεί όμως να …«δαγκώσει»;
ΟΧΙ, αν δεν υποκύψουμε.
ΟΧΙ, αν είμαστε ενημερωμένοι.
ΟΧΙ, αν ζητήσουμε τη συμπαράσταση των Συνδικαλιστικών μας Οργάνων.
ΟΧΙ, αν δράσουμε έξυπνα, σύννομα και με τα όπλα του ίδιου του Συστήματος.

Η Αντίσταση των Εκπαιδευτικών ξεκίνησε ήδη.
Μας κοινοποιήθηκε επιστολή που συνέταξαν εκπαιδευτικοί και την υπέβαλαν στα σχολεία τους σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδος.
Επιστολή Εκπαιδευτικών: http://www.oltee.gr/?attachment_id=2471
Συνημμένα Επιστολής: http://www.oltee.gr/?attachment_id=2472
Θεωρούμε ότι αποτελεί ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ουσιαστικής αντίστασης, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όσους εκπαιδευτικούς το επιθυμούν, αφού το προσαρμόσουν στις συνθήκες και στα πραγματικά γεγονότα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο τους.
Η μορφή αυτή προσωπικού αγώνα, σε καμιά περίπτωση δεν υποκαθιστά τις συλλογικές διεκδικήσεις και τους συνδικαλιστικούς αγώνες για πλήρη ανατροπή της εξαμβλωματικής δήθεν «Αξιολόγησης», που έχει μοναδικό στόχο την αναπαραγωγή της Εξουσίας από την κορυφή μέχρι τη βάση, μέχρι να κάνουν τον καθένα μας ένα αυταρχικό τυρανίσκο προς τους υφισταμένους και γλοιώδη αυλοκόλακα προς τους ανωτέρους, με μοναδική προοπτική τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Με βάση τα όσα έχουν έρθει σε γνώση μας,
Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Λ Ο Υ Μ Ε
τις όποιες αυθαίρετες και καταχρηστικές πράξεις της διοίκησης, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς.
Την ώρα αυτή, οι εκπαιδευτικοί βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις ευθύνες μας.
Έναντι των Σχολείων μας, των Μαθητών μας, της Παιδείας συνολικά.
Δε συγχωρείται Άγνοια, ούτε Αδράνεια.

ΝΑΙ στην ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΟΧΙ στο ΦΙΑΣΚΟ
Η ψευδεπίγραφη «αξιολόγηση» θα καταρρεύσει νομοτελειακά.
Εκ των έσω !

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου