Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ...ΑΛΛΑ "WHO CARES??"...ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΛΑΟΣ...


Πληροφορηθήκαμε πως αναβλήθηκε η σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας για το σχέδιο νόμου για την Ειδική Αγωγή και για την Τροπολογία των θεμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π.
Προφανώς οι ιθύνοντες εκτιμούν πως υπάρχει χρόνος γι αυτά τα θέματα. Όμως ήδη ευρισκόμεθα στο δεύτερο μισό του Ιουλίου και ένα σωρό ψυχές βρίσκονται με τον υπολογιστή παρά πόδα και με την αγωνία να τους δηλητηριάζει. Αλλά "who cares???" που λέει κι ο λαός...

Βασίλης Βούγιας
16/7/2014

3 σχόλια:

  1. Και μιλάμε για ένα νομοσχέδιο του οποίου η δημόσια διαβούλευση άρχισε στα μέσα Απρίλη και ολοκληρώθηκε άρον-άρον στις αρχές του Μάη, για να κατατεθεί (υποτίθεται) στη Βουλή πριν τις εκλογές, για το οποίο κυκλοφόρησαν ήδη δύο (τελικά υποτίθεται) σχέδια νόμου και παρ' όλα αυτά σέρνεται επι τρεις μήνες. Μεσολάβησε και ο ανασχηματισμός, οπότε χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Η Ειδική Αγωγή και το προσωπικό της αντιμετωπίζονται τελείως απαξιωτικά από το ΥΠΑΙΘ για ακόμα μια φορά. Ειλικρινά θεωρώ ότι μάλλον το Ν/Σ αυτό θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, παρά θα αντιμετωπίσει ή θα εξαλείψει τα ήδη υπάρχοντα. Για πιστώσεις φυσικά, ούτε λόγος από το ΥΠΑΙΘ. Από Σεπτέμβρη-Οκτώβρη θα τα δουν αυτά.. Έχουμε ακόμα καιρό... Πως θα λειτουργήσουν τα Ειδικά Σχολεία, τα ΚΕΔΔΥ και οι ΕΔΕΑΥ, αυτό είναι γι' αυτούς δευτερεύουσας σημασίας. Εδώ δεν έχουν χρόνο για σύκεψη..

    Να είστε καλά και πάντα στις επάλξεις!
    Καλό (υπόλοιπο) καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς ισορροπούμε σε τεντωμένο σκοινί. Και καλά οι πολιτικοί θα φύγουν λέγοντας πως κρίνονται-και καλά- από το λαό, όμως εμείς θα παραμείνουμε στην καμμένη γη. Όσον αφορά στην ιστορία του πολύπαθου σχεδίου νόμου για την ειδική αγωγή και για να γελάσουμε(πιθανά και να κλάψουμε) λίγο, θα μεταφερθούμε στη Βουλή. Δεκέμβριος του 2012, συζητείται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις των ΕΔΕΑΥ. Βρίσκομαι και γω εκεί ως πρόεδρος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση με τις ομιλίες συναντώ τον τότε Υπουργό Παιδείας κο Αρβανιτόπουλο και του λέω να διαψεύσει τις φήμες που θέλουν να καταργείται η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής. Πράγματι το κάνει στην ομιλία του και ταυτόχρονα εξαγγέλει έμπλεος υπερηφάνειας, προς έκπληξη όλων των παρευρισκομένων(οι άμεσοι συνεργάτες του τον κοιτούσαν μάλιστα με γουρλωμένα μάτια) πως θα κατατεθεί νεο νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή τον ερχόμενο Μάρτιο του 2013. Το ανακοίνωσε μάλιστα αφήνοντας να εννοηθεί πως υπήρχε επιτροπή και προεργασία επ αυτού. Η τραγική αλήθεια ήταν πως δεν υπήρχε τίποτα, ούτε επιτροπή, ούτε προεργασία, ούτε καν η στοιχειώδης ενημέρωση των εμπλεκομένων συνεργατών του. Έτσι τούρθε και τόπε. Λέμε και καμμιά @@@@@ ρε παιδιά για να περνά η ώρα. Έτσι λειτουργούν, ως επί το πλέιστον, οι κατά καιρούς ηγήτορες. Και είναι θαύμα πως υπάρχει ακόμα Ελλάς. Καλό καλοκαίρι φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή