Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ Γ...ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ...ΤΩΝ ΚΕ.Δ.Δ.Υ & Ε.Δ.Ε.Α.Υ...ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΓΙΑ Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π...ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ 2ΗΜΕΡΟ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ Π.Δ.Ε






ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ - 17/9/2014

ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΙΣ Π.Δ.Ε ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ 2ΗΜΕΡΗ ΤΗΝ 7ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π
Θα σταλεί στο αμέσως προσεχές διάστημα από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας, η αλλαγή προθεσμίας ενστάσεων επί των Προσωρινών Αξιολογικών Πινάκων των υποψηφίων Αναπληρωτών Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π. Ως γνωστόν η 7ήμερος προθεσμία και για λόγους συντόμευσης των διαδικασιών γίνεται 2ήμερος.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΣΤΙΣ Π.Δ.Ε ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π
Οι υπόλοιπες  πιστώσεις για προσλήψεις Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π θα σταλούν στις Π.Δ.Ε περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕ.Δ.Δ.Υ ΚΑΙ ΤΙΣ Ε.Δ.Ε.Α.Υ
Υπενθυμίζουμε πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις πιστώσεις για πρόσληψη Αναπληρωτών για τις Ε.Δ.Ε.Α.Υ και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ από το αντίστοιχο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ κι αυτό γιατί πέρσι οι προσλήψεις π.χ για τις Ε.Δ.Ε.Α.Υ έγιναν τον Απρίλιο, ενώ φέτος προγραμματίζονται για πολύ νωρίτερα, με αποτέλεσμα οι 550 περσινές πιστώσεις να καταλήγουν ουσιαστικά σε περίπου 250, λόγω της επιμήκυνσης του διαστήματος απασχόλησης των Αναπληρωτών σε σχέση με πέρσι. 
Για τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ και τη στελέχωσή τους με Ε.Ε.Π και εκπαιδευτικούς Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης, η μόνη λύση είναι η εξασφάλιση κάποιων πιστώσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η Διεύθυνση Ε.Α.Ε έχει ζητήσει με έγγραφό της 400 πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο συζητά για έναν αριθμό ανάμεσα στις 100 με 150, οι οποίες όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, δεν επαρκούν ούτε για κάλυψη των στοιχειωδέστερων εκ των αναγκών.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ Γ(ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ)
Ο Άξονας Γ, δηλαδή οι Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου, λόγω των γνωστών προβλημάτων ένταξης στα Προγράμματα ΕΣΠΑ, διαθέτει προς διάθεση πολύ μικρό αριθμό πιστώσεων ακόμη. Γι αυτό το λόγο και ο Άξονας Γ αναμένει τη συνδρομή του κρατικού προϋπολογισμού και ας ελπίσουμε πως αυτό θα συμβεί, ειδάλλως πολύ δύσκολα θα λειτουργήσουν οι δομές Ειδικής Αγωγής των 2 αυτών Περιφερειών.

ΠΟΣΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014-15
Οι προς διάθεση πιστώσεις για τις ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης κατά πάσα πιθανότητα φέτος θα είναι λίγο λιγότερες από τις περίπου 3.300 περσινές.

Τελειώνοντας πρέπει να επισημάνουμε δυο πράγματα:


1ον) Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος  το τοπίο των προσλήψεων Αναπληρωτών μεταβάλλεται συνεχώς με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κάποιες εκ των πληροφοριών που έχουμε και μεταδίδουμε να μην επιβεβαιώνονται εκ του αποτελέσματος.
 Αλλά αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο επιτέλους πρέπει να καταγράψει τις πάγιες ανάγκες που έχει σε εκπαιδευτικό προσωπικό και να προβεί σε κάλυψη αυτών με προσλήψεις μονίμου προσωπικού.

Και

2ον) Για τις προσλήψεις Αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π δυστυχώς κάθε χρόνο δίδεται μάχη για να προκύψουν. Δεν υπάρχουν δεδομένα και όλα ξεκινούν από την αρχή κάθε χρόνο. Αλλάζουν και οι Υπουργοί κάθε τόσο...Δυστυχία...

Βασίλης Βούγιας
17/9/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου