Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π





Προσπαθώντας να απαντήσω σε ερωτήματα και απορίες πολλών συναδέλφων, σε σχέση με τις πιστώσεις που διατέθηκαν στις Π.Δ.Ε σήμερα Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014, επισυνάπτω το ακόλουθο ενημερωτικό σημείωμα:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Οι σημερινές 421 πιστώσεις για προσλήψεις Αναπληρωτών Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π  (125 Ε.Ε.Π για Σ.Μ.Ε.Α.Ε, 120 Ε.Β.Π για Σ.Μ.Ε.Α.Ε και 176 Ε.Β.Π Συνοδοί), θα κάθονται αρκετές ημέρες ακόμη στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας, καθόσον οι Οριστικοί Αξιολογικοί Πίνακες Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π, λόγω της πολύ μεγάλης καθυστέρησης έκδοσης της Εγκυκλίου πρόσληψης Αναπληρωτών, αναμένονται να ανακοινωθούν απ αυτές περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Έως τότε, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας θα έχουν σταλεί και άλλες πιστώσεις για πρόσληψη Αναπληρωτών Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π (φανταζόμαστε και για τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ και τις Ε.Δ.Ε.ΑΥ).

Έτσι πιθανά να αποφευχθεί η σταδιακή τοποθέτηση, σε διαφορετικούς χρόνους, Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π από τα Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π, η οποία δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στη δίκαιη κατανομή του προσωπικού στις δομές Ε.Α.Ε.

Υπενθυμίζουμε πως για το 2014-15 το Υπουργείο Παιδείας θα διαθέσει συνολικά, μέσω Προγραμμάτων ΕΣΠΑ, για πρόσληψη Αναπληρωτών Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π περίπου 388 πιστώσεις για στελέχωση των Σ.Μ.Ε.Α.Ε που θα αφορούν σε Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π, 350 πιστώσεις για Ε.Β.Π(Συνοδοί) και 250 με 260 πιστώσεις για πρόσληψη Ε.Ε.Π για στελέχωση των ΚΕ.Δ.Δ.Υ και Ε.Δ.Ε.Α.Υ.

Το νούμερο για ΚΕ.Δ.Δ.Υ/Ε.Δ.Ε.Α.Υ είναι αρκετά μικρότερο σε σχέση με πέρσι και γι αυτό το λόγο η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής έχει ζητήσει από την ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ 400 πιστώσεις για τις δομές Ε.Α.Ε από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς έως σήμερα να λάβει απάντηση.

Πέρσι είχαμε συνολικά 1.288 προσλήψεις Αναπληρωτών Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π. Προσλήψεις όλο το 
χρόνο, μέχρι και τον τελευταίο μήνα...

 Αναλυτικά είχαμε 388 προσλήψεις Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π για Σ.Μ.Ε.Α.Ε, 400 Ε.Ε.Π(Ψυχολόγοι/Κ.Λ) για τις Ε.Δ.Ε.Α.Υ, 150 Ε.Ε.Π για ΚΕ.Δ.Δ.Υ και 350 Ε.Β.Π για Παράλληλη Στήριξη(Συνοδοί στα Γενικά Σχολεία).

Να δούμε φέτος...

Δυστυχώς θα επανέλθουμε.

Βασίλης Βούγιας
10/9/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου