Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Αν το θέμα της έγκαιρης πρόσληψης αναπληρωτών για την Ειδική Αγωγή είναι θέμα φωνών(και εις την Γαλλικήν φυσικά) βάλτε μια φωνή και για το Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π κε Υπουργέ

                   
            Απαντώντας στη Βουλή, ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, στην Επικαιρη Ερώτηση της Βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλας Ξουλίδου με θέμα:"Σχετικά με την έγκαιρη κάλυψη των κενών σε διδακτικό προσωπικό , ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς" -http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/9000651.pdf - αναφέρθηκε στον τομέα της Ειδικής Αγωγής με τα παρακάτω λόγια:

 "Για την Ειδική Αγωγή, στη σύσκεψη που είχαμε την περασμένη Δευτέρα και με τον αρμόδιο διευθυντή επειδή, όπως είπα και χθες, άλλες διαδικασίες ακολουθούσαν οι υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής και άλλες οι κανονικής εκπαιδεύσεως, καταλήξαμε ότι τώρα είμαστε υποχρεωμένοι από το νόμο -και σωστά- να έχουμε μία διαδικασία. Αυτό έγινε με συγκρούσεις ενδοϋπηρεσιακές, έλλειψη αλληλοανοχής. Τώρα, μας είπαν, λοιπόν, ότι λόγω αυτών των συγκρούσεων και των καθυστερήσεων το 11 είναι επισφαλές. Η απάντησή μας ήταν πάρα πολύ αυστηρή και όχι μόνο στα ελληνικά, αλλά και σε άλλη γλώσσα. Θεωρώ ότι τη Δευτέρα, ως προς αυτό, θα έχω ενημέρωση ότι και για την Ειδική Αγωγή οι φωνές πιάνουν τόπο και ενδεχομένως στις 11 του μηνός να είμαστε, όπως πρέπει να είμαστε. Ενδεχομένως, λέω. Δεν σας βεβαιώνω. Θέλω να είμαι σαφής και ειλικρινής. Θα το δούμε. Είναι και ένα στοίχημα στοιχειώδους ευρυθμίας για την ελληνική δημοκρατία το να ανοίγουν τα σχολεία της κανονικά. Κρίμα οπωσδήποτε, αλλά -κάθε χρόνο γίνεται ένας αγώνας δρόμου- μόνο το 2003 με τον Υφυπουργό κύριο Νίκο Γκεσούλη και το 2004, ως αποτέλεσμα των πολιτικών του Νίκου Γκεσούλη τα σχολεία άνοιξαν με τα βιβλία τους και τους καθηγητές τους."

Είναι σαφές πως ο κος Υπουργός αναφέρεται  στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό στο Υπουργείο Παιδείας μεταξύ της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και της Γενικής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η οποία έχει να κάνει με το ποιός έχει από φέτος την αρμοδιότητα προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.
 Βέβαια το Οργανόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο δημοσιεύθηκε και σε Προεδρικό Διάταγμα, είναι σαφές. Την αρμοδιότητα προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής έχει η Γενική Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής διατηρεί μόνον την αρμοδιότητα προσλήψεων των αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π. 
Κατά τον κο Υπουργό η διένεξη μεταξύ των δυο αυτών υπηρεσιών καθιστά την 11η Σεπτεμβρίου, ως ημερομηνία πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, επισφαλή, αν και έβαλε τις φωνές ως είπε και στα ελληνικά και σε άλλη γλώσσα(εις την  Γαλλικήν να υποθέσουμε).
Αλλά αν το θέμα των προσλήψεων είναι τόσο απλό, αν είναι θέμα φωνών κε Υπουργέ(και όχι θέμα στοιχειώδους οργάνωσης των υπηρεσιακών δομών του Υπουργείου σας), βάλτε και μια φωνή ακόμα μήπως και την 11η Σεπτεμβρίου δούμε για πρώτη φορά στα χρονικά αναπληρωτές Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε και στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

Βασίλης Βούγιας
5/9/2014




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου