Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙ 2 ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΟΥ Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π




Σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσον αφορά στις προσλήψεις Αναπληρωτών Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π για το 2014-15, αναδημοσιεύουμε το ακόλουθο σχόλιο στο f.b της αιρετής του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ευαγγελίας Ράπτη:

"Σε ό, τι αφορά τη δική μου τοποθέτηση ως αιρετή στο ΠΥΣΕΕΠ Θεσσαλίας νομίζω ότι έχω προσπαθήσει με όποιες και όσες νόμιμες διαδικασίες μπορούσα να χρησιμοποιήσω για διορθώσεις λαθών, σωστότερες κατανομές πιστώσεων αλλά και πιέσεις για συντόμευση των διαδικασιών. Όσοι έχουν επικοινωνήσει μαζί μου το γνωρίζουν. Όλοι όμως γνωρίζουμε: 1) τον τρόπο λήψης αποφάσεων του ΠΥΣΕΕΠ που είναι η λήψη αποφάσεων με πλειοψηφία, ( όσοι μειοψηφούν καλούνται να αρέσκονται στις αποφάσεις της πλειοψηφίας, γιατί άλλες ενέργειες μπορεί να είχαν αποτέλεσμα κι άλλες καθυστερήσεις). 2) Σε ό,τι αφορά τις καθυστερήσεις οι πιέσεις για συντόμευση των διαδικασιών γίνονται εκ μέρους μου, οι διαδικασίες αφορούν την Περιφέρεια. Επιπλέον ενημερώθηκαν γραπτώς εκ μέρους μου και άλλοι φορείς και απέστειλαν ερωτήματα."

Όσον αφορά στον αιρετό Γιάννη Τότσιο λάβαμε το ακόλουθο μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:

"Αγαπητέ Βασίλη , χθες σου απάντησα με σχόλιο στο blog αλλά δεν φαίνεται . Θα σε παρακαλέσω να κοινοποιήσεις τα στοιχεία μου έτσι ώστε να με τηλεφωνήσει ή να μου στείλει email όποιος ενδιαφερόμενος επιθυμεί και να τον ενημερώσω για τις δυσκολίες που προέκυψαν στο ΠΥΣΕΕΠ Θεσσαλίας .

Σ ' ευχαριστώ 
ΤΟΤΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 
ΤΗΛ. : 6945358552 
EMAIL .: totsios@gmail.com "

Βασίλης Βούγιας
14/10/2014

7 σχόλια:

  1. Συμφωνούμε σε όλα αυτά. Για τις συνάφειες που δόθηκαν αφειδώς από το ΠΥΣΕΕΠ σε όλα σχεδόν τα μεταπτυχιακά (συναφή ή μη με την ΕΑΕ), ούτε λόγος. Μάλλον φταίει η πλειοψηφία και γι' αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα...δυστυχώς το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και στην ΑΜΘ με τα μεταπτυχιακά.....το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ......τα "λάθη" των μελών του ΠΥΣΕΕΠ δεν θα τα πληρώνουμε εμείς....!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Σχετικά με τα μεταπτυχιακά στην ΠΔΕ Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στον κλάδο ΠΕ23, ό,τι αναγνωρίζονταν κάθε χρόνο αναγνωρίστηκε και φέτος. Δε νομίζω ότι έχει αλλάξει κάτι ως προς τη συνάφεια των μεταπτυχιακών με την ειδική αγωγή, όπως η συνάφεια ερμηνεύεται μέσα από τη νομοθεσία. Για το γεγονός ότι στον κύριο πίνακα υπάρχουν 2 μεταπτυχιακά με συνάφεια στην ειδική αγωγή (το οποίο και ενδεχομένως να στενοχώρησε κάποιους) μπορώ από ιδία άποψη να ξέρω ότι και τα δύο είναι συναφή με την ειδική αγωγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αναφορικά με τη συνάφεια υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος νόμος που αφορά υπηρετούντες στην εκπαίδευση ; αν ναι ποιος; μέχρι πέρσι η συνάφεια δεν αφορούσε την ΕΑΕ αλλα μόνο τον κλάδο, συνεπώς θα ήταν λογικό να υπάρχουν αλλαγές στη μοριοδότηση των μεταπτυχιακών
      ευχαριστώ

      Διαγραφή
  3. Θα μπορούσε άραγε η ΠΔΕ Θεσσαλίας επιταχύνει λίγο της διαδικασία πρόσληψης ενεργώντας διαφορετικά; Πώς; Αναρτώντας τα κενά (στην ουσία τις θέσεις που θα καλυφθούν ανά κλάδο) στην ιστοσελίδα της καθώς και την αίτηση προτίμησης που καλούνται να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι προς πρόσληψη. Να ζητά με ανακοίνωσή της να υποβληθεί η εν λόγω αίτηση με φαξ ή e-mail (όχι ταχυδρομικά - φαντάζομαι πρόσβαση σε mail ή φαξ όλοι έχουμε πια) μέχρι την τάδε ημέρα και τάδε ώρα. Οι υποψήφιοι θα έχουν ειδοποιηθεί τηλεφωνικώς στο μεταξύ για την ανάρτηση της ανακοίνωσης και των εντύπων. Από το να έρχεται κάθε υποψήφιος από την πόλη του στην ΠΔΕ Θεσσαλίας (Λάρισα) για να συμπληρώσει τη δήλωση (το οποίο μπορεί να μη γίνει την ίδια μέρα με την τηλεφωνική κλήση που θα δεχθεί από την ΠΔΕ), νομίζω ότι θα ήταν προτιμότερο να γίνει με τον παραπάνω τρόπο. Σε 2 μέρες το πολύ θα είχαν συγκεντρωθεί όλες οι δηλώσεις από όλους τους κλάδους. Σαφώς είμαστε έξω από το χορό και μπορεί να υπάρχουν και παράγοντες που δε γνωρίζουμε και δεν έχουμε υπολογίσει στο παραπάνω "σχέδιο" αλλά ας το σκεφτούν οι αρμόδιοι, νομίζω ότι θα αποφύγουν την μάζωξη πολλών ατόμων στα γραφεία της ΠΔΕ και θα γίνουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας καταλάβουμε κάποτε ότι άλλο πράγμα είναι η συνάφεια με το γνωστικό αντικείμενο και άλλο πράγμα (τελείως διαφορετικό) η συνάφεια με την ΕΑΕ. Δυστυχώς πολλά ΠΥΣΕΕΠ ακόμα λειτουργούν με αυτήν την αντίληψη, με αποτέλεσμα όλα σχεδόν τα μεταπτυχιακά ψυχολογίας να θεωρούνται (κάκιστα) ως συναφή με την ΕΑΕ (στη Θεσσαλία για παράδειγμα). Ας μην μπερδεύουμε σκόπιμα τα πράγματα για να δημιουργούμε εντυπώσεις... Δηλαδή ένας ψυχολόγος με μεταπτυχιακό στην οργανωτική ψυχολογία, που πέρυσι πήρε 3 μόρια (για συνάφεια με το γνωστικό αντικείμενο) , φέτος θα πάρει συνάφεια στην ΕΑΕ; Μην τρελαθούμε και τελείως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κανεις δεν ειπε να τρελαθεις..για την οργανωτικη θα συμφωνησω μαλλον,αν και δεν εχω μελετησει το προγραμμα σπουδων. Βασικα δεν ξερω καποιον νε εχει τετοιο μεταπτυχιακο στη Θεσσαλια. Περαν αυτων, τα μεταπτυχιακα κλινικης, γνωστικης, αναπτυξιακης, δε θεωρεις οτι εχουν συναφεια με EAE; Θεωρω επισης οτι αδικα χαλιεσαι αφου δεν "κινδυνευει" η συζυγος σου και ΘΑ ειναι μεσα στα ατομα που θα προσληφθούν. Και λεω ΘΑ γιατι φαινεται οτι καπου κολλησαμε τελικα...εχεις καμια πληροφορηση για τις προσληψεις; (κι αν εχεις κ δε θελεις να εκφραστεις εδω, πες μου να σου δωσω mail). thanks!

    ΑπάντησηΔιαγραφή