Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Τι είπε ο Υπουργός Παιδείας, στη συνέντευξη στον Βήμα FM, για τις κακόβουλες καταγγελίες που δέχονται οι εκπαιδευτικοί και τίθενται σε διαθεσιμότητα


Για το δημοσίευμα των Νέων ότι υπάρχουν προβλήματα, διότι κάποιοι καθηγητές δέχονται κακόβουλες καταγγελίες και τίθενται σε διαθεσιμότητα πριν ακόμη μπορέσουν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και αν όντως υπάρχει αυτό το θέμα:
Υπάρχει. Και δεύτερο υπάρχει πειθαρχικό αδίκημα για όλη τη δημοσιοϋπαλληλία για ανάξια περί την υπηρεσία συμπεριφορά, η οποία είναι πάρα πολύ αόριστη ως περιγραφή πειθαρχικής παράβασης.
Και είπαμε να διασπάσουμε τον ιδιωτικό βίο ενός εκπαιδευτικού που δεν μπορεί να τιμωρείται επειδή τσακώθηκε με τη γυναίκα του, είναι παράδειγμα που μου έφεραν οι ίδιοι γι’ αυτό σας το μεταφέρω.
Και δεν κατηγορείται ότι μέσα στην τάξη είχε τα νεύρα του, κατηγορείται επειδή κάτι ακούστηκε για τον ιδιωτικό του βίο. Δεν μπορεί επειδή διασταυρώνεται με ένα γονιό στο φανάρι και ανταλλάσσουν κάποια γαλλικά, αυτό να σημαίνει για τον ίδιο μέσα στο σχολείο διαθεσιμότητα. Τώρα η διαθεσιμότητα δεν είναι μια απλή κατάσταση. Είναι επικίνδυνη και για την τύχη σου μέσα στο σύστημα. Τουλάχιστον έτσι το φοβούνται οι εκπαιδευτικοί.
Και έχουμε την πολιτική βούληση, ευτυχώς δεν είχαμε αντίθεση από άλλα υπουργεία, θα προχωρήσουμε και είναι κάτι πάρα πολύ καλό αυτό. Πρέπει να προστατεύσουμε τον εκπαιδευτικό από τέτοιου είδους υπερβολές για να μπορούμε να τον τιμωρούμε όταν συμβαίνει αυτό που λέει η ακροάτριά σας.
Δηλαδή μια κυρία που αντί να κάνει το μάθημα της λέει τα σήριαλ της τηλεόρασης, μου θυμίζει στο εξωτερικό, στο Βέλγιο τουλάχιστον που ήταν πολύ παγιωμένα τα ταξικά, ότι στα σχολεία τα δημόσια η δασκάλα τους έλεγε γιατί είχε αυτοκτονήσει η Ρόμι Σνάιντερ, το θυμάμαι από ένα γονιό που μου το έλεγε, ενώ στα ιδιωτικά αυτό το θέμα δεν απασχόλησε και κάνανε τη δουλειά τους κανονικά, τότε που είχε συμβεί εκείνη η αυτοκτονία.
Γιατί το ένα σχολείο βγάζει παιδιά που θα γίνουν εργάτες και το άλλο βγάζει παιδιά τα οποία δεν θα γίνουν εργάτες, θα γίνουν κάτι άλλο. Αυτές οι ταξικές φυλακές στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Ένας εκπαιδευτικός του δημοσίου σχολείου που τα παιδάκια τα απασχολεί με αυτό τον τρόπο, δεν μπορεί να μην τιμωρηθεί. Για να μπορεί αυτός να τιμωρείται και ο άλλος να μην τιμωρείται, πρέπει να καθαρίσουμε το πειθαρχικό δίκαιο από υπερβολές.
Βάλαμε χρονοδιάγραμμα τη μεθεπόμενη Δευτέρα. Όχι μεθαύριο, μετά από 11 μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου