Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Για την καταγγελία αναφορικά με το περιστατικό βίας στο 11ο Δ.Σ στη Λαμία μίλησε ο ΥΦΥΠΑΙΘ Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υ.ΠΑΙ.Θ

Θέμα: Ο ΥΦΥΠΑΙΘ Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ

Για την καταγγελία αναφορικά με το περιστατικό βίας στο 11ο δημοτικό σχολείο στη Λαμία μίλησε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, στην εκπομπή ΣΚΑΙ ΤΩΡΑ και στη δημοσιογράφο Άννα Μπουσδούκου.

Μόλις πληροφορηθήκαμε ως Υπουργείο Παιδείας το συμβάν, κινήσαμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες.
Δώσαμε εντολή στον Περιφερειακό Διευθυντή να προβεί άμεσα στη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης και το πόρισμά της να μας διαβιβαστεί το συντομότερο. Σε προσωπική μου επικοινωνία με τον Περιφερειακό Διευθυντή ζήτησα την Παρασκευή να έχω το τελικό πόρισμα της προκαταρκτικής έρευνας.
Σύμφωνα το πόρισμα και τη νομοθεσία θα προχωρήσουμε σε ένορκη διοικητική εξέταση, εάν προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία.
Σε όλο αυτό το διάστημα λόγω της τεταμένης κατάστασης η εν λόγο εκπαιδευτικός θα αλλάξει σχολικό περιβάλλον, δηλαδή δεν θα κάνει μάθημα στο συγκεκριμένο σχολείο που έλαβε χώρα το περιστατικό.
Αυτό δεν σημαίνει ενοχή, είναι μία κίνηση για την εκτόνωση της κατάστασης. Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε και να δώσουμε απάντηση εάν δεν γίνει αρχικά η έρευνα και έπειτα η ΕΔΕ. Δεν προβλέπεται σε τέτοιου είδους περιστατικά η απομάκρυνση του εκπαιδευτικού από το σχολείο, ή να τεθεί σε αργία έως ότου έχουμε την τελική απάντηση.
Ως Υπουργείο Παιδείας προχωρούμε στην άμεση απομάκρυνση εκπαιδευτικών που έχουν υποπέσει σε αδικήματα, όπως σεξουαλική παρενόχληση, προσβολή της δημοσίας αιδούς. Είμαστε υποχρεωμένοι και εμείς σεβαστούμε και να ακολουθήσουμε το νόμο. Εμείς ως Υπουργείο Παιδείας αυτή τη στιγμή πιέζουμε να επιταχυνθεί η διαδικασία που ο νόμος προβλέπει. Την Παρασκευή θα έχουμε την πλήρη εικόνα καταγεγραμμένη και θα προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου