Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Στο 8,53% η τελική διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ....Συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου για τον σχηματισμό κυβέρνησης


Με καταμετρημένο το 99,80% της Επικράτειας το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα προηγείται με 36,34%, με τη Ν.Δ. να ακολουθεί με 27,81% και τη μεταξύ τους διαφορά στο 8,53%.
Με τα ποσοστά αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει 149 έδρες και η Νέα Δημοκρατία 76.
Τρίτο Κόμμα η «Χρυσή Αυγή» (6,28%), με Το Ποτάμι να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής (6,05%).
Εκτός Βουλής το «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» με ποσοστό 2,46%.
Αναλυτικά, τα ποσοστά και οι έδρες έχουν ως εξής (99,80%): 
♦ ΣΥΡΙΖΑ: 36,34% (149 έδρες)
♦ Ν.Δ.: 27,81% (76 έδρες)
♦ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 6,28% (17 έδρες)
♦ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 6,05% (17 έδρες)
♦ ΚΚΕ: 5,47% (15 έδρες)
♦ ΑΝ.ΕΛΛ.: 4,75% (13 έδρες)
ΠΑΣΟΚ: 4,68% (13 έδρες)
ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.: 2,46%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 1,79%
ΤΕΛΕΙΑ: 1,77%
ΛΑΟΣ: 1,03%
♦ ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 0,64%
♦ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΔΗΜΑΡ: 0,49%
Ποιοι εκλέγονται βουλευτές Επικρατείας
Πέντε βουλευτές επικρατείας εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερις η Ν.Δ. και από έναν βουλευτή η Χρυσή Αυγή, το Ποτάμι και το ΚΚΕ. Δεν εκλέγουν βουλευτές Επικρατείας το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει, κατά σειρά, τους Κωνσταντίνο Τσουκαλά, Ουρανία Αντωνοπούλου, Πάνο Σκουρλέτη, Αγλαΐα Κυρίτση, και Νίκο Τόσκα.
Η Ν.Δ. εκλέγει τους Θεόδωρο Φορτσάκη, Δημήτρη Σταμάτη, Νίκη Κεραμέως και Βασίλη Οικονόμου.
Η Χρυσή Αυγή τον Χρήστο Παπά, Το Ποτάμι τον Παναγιώτη Καρκατσούλη και το ΚΚΕ την Αλέκα Παπαρήγα.

Η αδυναμία συγκέντρωσης των απαραίτητων 151 βουλευτών επιτάσσει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αναζητήσει συμμάχους για τον σχηματισμό κυβέρνησης και ο πιο πρόθυμος εταίρος εμφανίζεται αυτή τη στιγμή να είναι το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Οι πληροφορίες από το περιβάλλον του Σταύρου Θεοδωράκη φέρουν τον πρόεδρο του Ποταμιού αρκετά επιφυλακτικό, παρότι σε συζητήσεις δεν απέκλειε το ενδεχόμενο αν λείπει μία έδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι το κόμμα του που θα την παράσχει στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, με ψήφο εμπιστοσύνης ή ανοχής. Το ΚΚΕ έχει αποκλείσει εκ προοιμίου οποιαδήποτε συνεργασία.
Αν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Αλ. Τσίπρα και Π. Καμμένου, το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του πρωθυπουργού σήμερα το απόγευμα και της νέας κυβέρνησης το απόγευμα της Τρίτης ή, το αργότερο, το πρωί της Τετάρτης.
Μετά την οριστικοποίηση της κυβερνητικής συνεργασίας με τον κ. Καμμένο, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, με τον επικεφαλής του κόμματος Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.
Το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Κάρολο Παπούλια.

efsyn.gr/

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου