Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ(Ε.Α.Ε.) κα ΝΤΟΡΕΤΤΑ ΑΣΤΕΡΗ




Στα πλαίσια των σημερινών επαφών του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) και των αιρετών του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.)  του Υπουργείου Παιδείας, Δημήτρη Παπαευθυμίου και Βασίλη Βούγια, με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής με τη άρτι διορισθείσα νέα Διευθύντρια κα Θεοδώρα - Ντορέττα Αστέρη.

Από πλευράς Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. παρέστησαν ο Πρόεδρος Στάθης  Καρπενησιώτης, η Γενική Γραμματέας Ευγενία Τραγάκη, η  Ταμίας Χριστίνα Αλμπάνη και ο Υπεύθυνος Τύπου Κώστας Παπαευαγγέλου.

Το Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. και οι αιρετοί του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. καλωσόρισαν την κα Αστέρη και της ευχήθηκαν ολοψύχως καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο της.

Ακολούθως τέθηκαν επί τάπητος τα όζοντα και εκκρεμή θέματα του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.).

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα εξής:

1.      Μόνιμοι διορισμοί Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.
2.      Νομοθέτηση τρόπου διορισμού Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.
3.      Ενιαίος Πίνακας αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.
4.      Ανακατανομή οργανικών θέσεων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.
5.      Μετατάξεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.
6.      Αναβάθμιση του ρόλου του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.) στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε.
7.      Καθηκοντολόγιο Συνοδών Ε.Β.Π. και Συνοδών Σχολικών Νοσηλευτών(ΠΕ25) στα γενικά σχολεία.
8.      Γραφείο Ειδικής Εκπαίδευσης στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής(Ι.Ε.Π.).
9.      Λειτουργία Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης(Ε.Α.Ε).
 10.  Συμπερίληψη στην Εκπαίδευση


Το ραντεβού μας για την ενδελεχή μελέτη των θεμάτων αυτών με τη Διευθύντρια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης(Ε.Α.Ε.) κα Αστέρη, ώστε να μπορέσουν να υπάρξουν άμεσες νομοθετικές ρυθμίσεις, ανανεώθηκε για το αμέσως προσεχές διάστημα.

Τέλος πληροφορηθήκαμε πως εντός των προσεχών ημερών θα εκδοθεί και η Εγκύκλιος των Μεταθέσεων του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το 2016.

Βασίλης Βούγιας
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
14/12/2015



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου