Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

2.297 προσλήψεις για την υποστήριξη των προσφύγων...Τέλος Μαρτίου η Προκήρυξη


Στο τέλος Μαρτίου θα προκηρυχθούν από το υπουργείο Εργασίας 2.297 θέσεις ανέργων που θα στελεχώσουν hotspots, κέντρα φιλοξενίας και οποιαδήποτε άλλη δομή δημιουργηθεί για την υποστήριξη των προσφύγων.

 Μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας θα προσληφθούν μέσα στον Απρίλιο 2.297 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων με οκτάμηνες συμβάσεις, ενώ ακόμη 2.703 θα προσληφθούν μετά το καλοκαίρι.
Οι άνεργοι που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα στελεχώσουν τα πέντε hotspots στην Κω, τη Λέρο, τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέσβο, τα δύο κέντρα φιλοξενίας στο Σχιστό Αττικής και στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, καθώς και τις υπόλοιπες δομές που υφίστανται ή θα δημιουργηθούν.
Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν, θα περιλαμβάνουν ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων και οδηγών.
Οι αποδοχές των εργαζομένων στο πρόγραμμα, ηλικίας έως 25 ετών, θα ανέρχονται μηνιαίως στα 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).

Για εργασίες στις οποίες από τη φύση τους απαιτείται νυχτερινή εργασία, οι αποδοχές θα ανέρχονται στα 539,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 665,95) για τους εργαζομένους μέχρι 25 ετών και στα 619 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 763,73) για τους εργαζομένους άνω των 25 ετών, καθώς ειδικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπεται η καταβολή νυχτερινής αμοιβής.
Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που θα αλλάξουν τόπο διαμονής, προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης ύψους 200 ευρώ.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και μόνο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και θα ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μαζί με τους δήμους
Το πρόγραμμα θα υλοποιήσει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, Μεταναστευτικής Πολιτικής και τους δήμους των περιοχών. Θα έχει συνολικό προϋπολογισμό περίπου 40 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτείται από κοινοτικούς και από εθνικούς πόρους.
«Τα προγράμματα που ενεργοποιεί άμεσα το υπουργείο Εργασίας θα συμβάλουν στη συστηματική, οργανωμένη και συνεκτική αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Μουζάλας, τονίζει ότι «αυτές οι 5.000 θέσεις του προγράμματος που προορίζονται για την κάλυψη θέσεων σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, είναι μια σημαντική κίνηση που θα συμβάλει ουσιαστικά στη διαχείρισή του».

Οι προϋποθέσεις
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν υποψήφιοι, οι οποίοι ανήκουν σε μία από τις κατηγορίες:
• Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων.
• Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών που δεν εργάζεται κανένα μέλος.
• Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.
• Ανεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα.
• Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
• Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα των ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.
• Ανεργοι που δικαιούνται ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΟΥ
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου