Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

"ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ!!!"...ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΥΡΓΟΥ




ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ!!!
  
      Επειδή κυκλοφορούν διάφορα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τα οποία κάποιοι φορείς (ποιοι άραγε;), «με την ευκαιρία της παρέλασης της 25ης Μαρτίου και με τις δεδομένες συνθήκες καλούν τους γονείς να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να πάρουν μέρος στην παρέλαση, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και προσβάλλοντας την αξιοπρέπειά τους», ενώ, παράλληλα, «καλούν τους πολίτες, φορώντας μάσκες, να πάρουν μέρος στην ειρηνική διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της παρέλασης», η παράταξή μας επαναλαμβάνει ρητά και κατηγορηματικά ότι είναι ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ σε οιαδήποτε προσπάθεια απαξίωσης, γελοιοποίησης και κατάργησης της μαθητικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην πόλη του Πύργου και σε κάθε άλλο δημοτικό διαμέρισμα του ομώνυμου Δήμου. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ και ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΙ κάθε είδους μασκοφορεμένες ποδαράτες και λοιπές φαιδρές "καρναβαλικές" εκδηλώσεις τη συγκεκριμένη ημέρα και καλεί τους γονείς, να οδηγήσουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στον προκαθορισμένο χώρο της παρέλασης, παρακολουθώντας, παράλληλα, αυτήν, από την αρχή, μέχρις το τέλος αυτής και χειροκροτώντας με θέρμη και περηφάνια τη μαθητιώσα νεολαία, τα στρατευμένα νιάτα της πατρίδας μας και τα λοιπά πεζοπόρα και μηχανοκίνητα παρελαύνοντα τμήματα.
«Χαρήτ’ αδέλφια τη μεγάλη μας γιορτή.
Είν’ η γιορτή της Πίστης και της Λευτεριάς
Και προμηνά τον ερχομό του Λυτρωτή
Και των προγόνων διαλαλεί την αρετή»,
 μας παρακινεί ο φλογερός ποιητής Γ. Βερίτης. Και κάποιοι διαδικτυακά ανώνυμοι... "φορείς", προτρέπουν τους γονείς να μη στείλουν τα παιδιά τους στην παρέλαση και τη νεολαία να μασκοφορεθεί, στο όνομα της... «αξιοπρέπειας»; 365 ημέρες έχει ο χρόνος κι εσείς διαλέξατε την ιερή ημέρα της 25ης Μαρτίου να αμαυρώσετε; Σας ενοχλεί που θα παρελάσουν οι μαθητές πλάι στα σκουπίδια και δε σας ενοχλούσε το ότι, μέχρι σήμερα, οι ίδιοι μαθητές πηγαίνουν καθημερινά στο σχολειό τους περνώντας, κυριολεκτικά, ανάμεσα από τα σκουπίδια, παρέα με τρωκτικά και ζωύφια;  
      Το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι σοβαρότατο. Και το ζούμε και το καταλαβαίνουμε όλοι μας. Καλές οι αντιδράσεις και η ευαισθητοποίηση όλων μας, αλλά υπάρχουν και όρια που θέτει ο αναγκαίος σεβασμός που όλοι μας επιβάλλεται να έχουμε στην ιστορική μνήμη και τη θρησκευτική πίστη του λαού μας.
      Έχοντας λοιπόν θέσει ως παράταξη την αναγκαιότητα αυτή ως ανυπέρβλητη και αδιαπραγμάτευτη «κόκκινη γραμμή», προτείνουμε, ως μορφή διαμαρτυρίας, το κλείσιμο των σχολείων με κάθε πρόσφορο νόμιμο τρόπο και μέσο οποιαδήποτε άλλη ημέρα πλην της 25ης  Μαρτίου και την πραγματοποίηση πορείας μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, φορέων και κατοίκων του Πύργου, φορώντας μάσκες. Εκεί, θα είμαστε σύμμαχοι και αρωγοί.
      Θα πρέπει, επιτέλους, να καταλάβουν κάποιοι ότι υπάρχουν και όρια σε ό,τι κάνουν. Και, σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στις εθνικές εορτές, τα όρια αυτά, ηθικά, θρησκευτικά και ιστορικά, είναι δυσθεώρητα και απαραβίαστα. ΑΠΟ  ΟΛΟΥΣ!!!
                                                                                               
                                                                                                            Πύργος, 24  Μαρτίου  2016

Για την Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου
Αθανάσιος Κατσίμπελης
Αιρετός αντιπρόσωπος της παράταξης στη Γ. Σ. της Δ.Ο.Ε.
Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος
Αιρετό μέλος  της παράταξης
στο Δ. Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου