Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ειδική Αγωγή για το Ακαδημαϊκό έτος 2016-2017...ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ



ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ


1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα
στην Ειδική Αγωγή


Για το Ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 προγραμματίζεται η προκήρυξη 35 θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών με τη δημοσίευση του Σχεδίου Πρυτανικής Απόφασης για τη λειτουργία του ΔΜΠΣ «Ειδική Αγωγή» σε Φύλλο Εφημερίδας της   Κυβέρνησης (ΦΕΚ).
Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης και το Τμήμα Ψυχολογίας  του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνουν αυτοχρηματοδοτούμενο (με δίδακτρα) Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Ειδική Αγωγή». Η διάρκεια του ΠΜΣ θα είναι 2 έτη και θα απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στην Ειδική Αγωγή.
Η πρωτοτυπία και ο καινοτόμος χαρακτήρας του ΔΠΜΣ έγκειται στο ότι θα προσφέρει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές εξειδικευμένη γνώση που θα προέλθει από τη σύμπραξη του διδακτικού προσωπικού τριών τμημάτων (σε συνεργασία και με εξωτερικούς διδάσκοντες), παράλληλα με την πρακτική εφαρμογή (μέσω ουσιαστικής Πρακτικής Άσκησης σε ευρύ δίκτυο δομών και εκπαιδευτικών μονάδων σε όλη την Ελλάδα). Με αυτόν τον τρόπο αναμένεται για κάθε μεταπτυχιακό φοιτητή να συνδυάσει την απόκτηση σύγχρονης επιστημονικής γνώσης με την πρόσκτηση ειδικών δεξιοτήτων που θα αποτελέσουν ουσιαστικά επαγγελματικά εφόδια για την απασχόληση στην ειδική εκπαίδευση. Επιπλέον, μέσω της πρακτικής άσκησης θα έχει την ευκαιρία για άμεση αξιοποίηση και πρακτική εφαρμογή των παραπάνω σε σχολικό περιβάλλον και σε ειδικές δομές που αποτελούν τους πιθανούς χώρους μελλοντικής εργασίας....Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ: http://www.edc.uoc.gr/ptpe/index.php?option=com_content&view=article&id=610%3A1ianakoinosipmseidikiagogi&catid=1%3Alatest-news&Itemid=798&lang=en

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου