Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. - ΣΥΝΟΔΩΝ Ε.Ε.Π./ΣΧΟΛ. ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ - ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π...12 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ




ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ - ΤΡΙΤΗΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Των  Αιρετών Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
Βασίλη Βούγια & Δημήτρη Παπαευθυμίου

Σε σημερινή μας επίσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας είχαμε σειρά επαφών με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώς και με τον νέο Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κο Κασσιανό.
Οι απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε είναι οι εξής;

1 - Πότε θα υπάρξουν προσλήψεις αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το 2016-17;
Το ΑΣΕΠ άρχισε σήμερα Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 να εξετάζει τις ενστάσεις επί των προσωρινών Πινάκων των υποψηφίων αναπληρωτών Ε.Β.Π., ως έχουσες τα ολιγότερα προβλήματα σε σχέση μ αυτές των υποψηφίων αναπληρωτών Ε.Ε.Π.
Το Υπουργείο πιστεύει πως 3- 4 ημέρες είναι αρκετές για την εξέταση των ενστάσεων και την κύρωση των Οριστικών Πινάκων, οπότε από Δευτέρα 18/9/2016 υπάρχει η πιθανότητα πρόσληψης αναπληρωτών Ε.Β.Π. σε Ειδικά Σχολεία(Σ.Μ.Ε.Α.Ε.)
Βέβαια τον τελικό λόγο έχει το ΑΣΕΠ, το οποίο έχει τις δικές του τυπικές και κατ επέκταση χρονοβόρες διαδικασίες κι αυτό φάνηκε στις μέχρι σήμερα αναβολές των προσλήψεων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω μη κύρωσης των Οριστικών Πινάκων απ αυτό.
Ο χρονικός ορίζοντας των  προσλήψεων Ε.Ε.Π. σχετίζεται με τη διαδικασία κύρωσης των Οριστικών Πινάκων από το ΑΣΕΠ.(Σ.Σ.: προφανώς συζητάμε για τέλη Σεπτεμβρίου στην καλύτερη περίπτωση).
Οι προσλήψεις Συνοδών Ε.Β.Π. και Σχολικών Νοσηλευτών(ΠΕ25) σε Γενικά Σχολεία πάνε για μετά τις 25 Σεπτεμβρίου 2016, καθόσον λόγω της ένταξης του κυρίου όγκου τους σε Προγράμματα Π.Ε.Π., χρειάζεται ο συνδυασμός δύο πραγμάτων, η επιτάχυνση των διαδικασιών των αιρετών Περιφερειαρχών και η διαβίβαση  των αιτημάτων για Συνοδούς στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) της χώρας.

2 - Τελικά ποιός θα είναι ο αριθμός και η κατανομή των πιστώσεων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το 2016-17.
Όπως έχουμε ξαναγράψει ο αριθμός των πιστώσεων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το 2016-17 έχει ως εξής:
Σ.Μ.Ε.Α.Ε. - 770 πιστώσεις για πρόσληψη Ε.Ε.Π.
Σ.Μ.Ε.Α.Ε. - 400 πιστώσεις για πρόσληψη Ε.Β.Π.
ΚΕ.Δ.Δ.Υ. /Ε.Δ.Ε.Α.Υ. - 300 πιστώσεις για πρόσληψη Ε.Ε.Π.
ΣΥΝΟΔΟΙ Ε.Β.Π. - 600 + 87 πιστώσεις.
ΣΥΝΟΔΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ(ΠΕ25) - 96 πιστώσεις.
Επίσης
για Ε.Δ.Ε.Α.Υ. (κατά πρώτο λόγο) και ΚΕ.Δ.Δ.Υ. άλλες 400 πιστώσεις, οι οποίες όμως, όπως έχουμε ξαναπεί θα μπορέσουν να διατεθούν από αρχές Οκτωβρίου 2016.
Η κατανομή των πιστώσεων ανά Π.Δ.Ε. επανακαθορίζεται αυτή την ώρα λαμβανομένου υπόψη των λειτουργικών κενών της κάθε Π.Δ.Ε. και μόλις λάβει την τελική μορφή θα σας κοινοποιήσουμε τον σχετικό Πίνακα.

3 - Οι πιστώσεις Ε.Ε.Π. και κυρίως Ε.Β.Π. για Σ.Μ.Ε.Α.Ε. είναι επαρκείς ;
Κατά την εκτίμησή μας(των 2 Αιρετών) δεν είναι επαρκείς και ήδη το αναφέραμε αυτό στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία υποσχέθηκε να βελτιώσει τα νούμερα αυτά όπου χρειασθεί από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων(Π.Δ.Ε.).

4 - Πόσες από τις συνολικές πιστώσεις θα δοθούν στην Α Φάση προσλήψεων;
Ζητήσαμε να δοθεί το σύνολο των πιστώσεων για πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. σε μια και μόνη φάση, πλην των 400 που όπως είπαμε για τεχνικούς λόγους πάνε για τις αρχές Οκτωβρίου και το Υπουργείο το απεδέχθη, κρατώντας μόνον πολύ λίγες πιστώσεις για κάλυψη εκτάκτων περιπτώσεων.

5 - Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.), για λόγους ισονομίας, θα προσλάβουν ταυτόχρονα τους αναπληρωτές Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., όταν η ώρα έλθει, ή θα ξαναδούμε τα γνωστά φαινόμενα προσλήψεων σε διαφορετικούς χρόνους από κάθε Π.Δ.Ε.;
Ετέθη το δίκαιο αυτό αίτημα αλλά, όπως είδαμε στο κοντινό παρελθόν, οι τεθείσες καταληκτικές ημερομηνίες ανάρτησης Προσωρινών Πινάκων καταστρατηγήθηκαν πολύ εύκολα, από τη στιγμή που αποτελούσαν μια απλή υπόδειξη του Υπουργείου, το οποίο όμως θεωρεί πως από τη στιγμή που θα υπάρχουν κυρωμένοι Οριστικοί Πίνακες με την ίδια ημερομηνία, θα είναι απίθανο οι Π.Δ.Ε. να καθυστερήσουν τις προσλήψεις επί πολύ.

6 - Τι θα γίνει με το θέμα της μοριοδότησης των συναφειών από την Επιτροπή του Ι.Ε.Π., την αναδρομική εφαρμογή των όποιων κριτηρίων, την μη κοινοποίηση αυτών, τις αστοχίες κ.λ.π.;
Η θέση του Υπουργείου είναι πως τις ενστάσεις επί των συναφειών των μεταπτυχιακών  και διδακτορικών τίτλων του Ε.Ε.Π. θα τις κρίνει το ΑΣΕΠ, χωρίς να λάβουμε απάντηση στο ερώτημα "Και το ΑΣΕΠ με ποιά κριτήρια θα κρίνει τη νομιμότητα".

7 - Πότε θα προσληφθούν εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. της χώρας;
Θα προσληφθούν περίπου 100 εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων(Π.Δ.Ε.),περί τα τέλη Σεπτεμβρίου 2016.

8 - Πότε θα έχουμε προσλήψεις Παράλληλης Στήριξης εκπαιδευτικών;
Μετά τις 25 Σεπτεμβρίου το επικρατέστερο σενάριο, στις 20 Σεπτεμβρίου με λίγες πιθανότητες.

9 - Θα γίνουν σήμερα προσλήψεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης;
Το ΑΣΕΠ έως και πριν λίγη ώρα δεν είχε στείλει κυρωμένους Οριστικούς Πίνακες.

10 - Τι γίνεται με την τύχη των συναδέλφων οι οποίοι δεν προσκόμισαν πιστοποιητικό ελληνομάθειας(περίπτωση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας).
Το Υπουργείο ευελπιστεί να πράξει το ΑΣΕΠ αυτό που δεν έπραξε η Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας και να μην απορρίψει τους Έλληνες συναδέλφους μας για μια γραφειοκρατική παρωνυχίδα.

11 - Με το θέμα της συνάφειας των μεταπτυχιακών κάποιων μονίμων συναδέλφων μας που έπεσαν θύματα διοικητικής αβελτηρίας τι γίνεται;
Το Υπουργείο εξετάζει νομικές παραμέτρους, ώστε η νομοθετική ρύθμιση που σκοπεύει να καταθέσει για ψήφιση στη Βουλή να περάσει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους χωρίς προβλήματα.

12 - Πότε θα συνεδριάσει το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. για τα θέματα που το αφορούν;
Ήδη υπογράφεται η αντικατάσταση της Γραμματέως του Συμβουλίου και θα ορισθεί συντόμως ημερομηνία συνεδρίασης.

Οι Αιρετοί του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου
 Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) 
Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας

Δημήτρης Παπαευθυμίου
Βασίλης Βούγιας


14 σχόλια:

  1. Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση αν είναι εύκολο να μου λύσετε την απορία. Αναφέρετε στο άρθρο "Σ.Μ.Ε.Α.Ε. 400 πιστωσεις για προσλήψεις Ε.Β.Π.". Τα 400 άτομα αυτά είναι πανελλήνιως να υποθέσω; Οπότε είναι άτομο στους πίνακες τις Αττικής με θέση περίπου 220-230 δεν σημαίνει ότι θα προσληφθεί αν κατάλαβα σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανελληνίως φυσικά, αλλά ΕΒΠ θΑ απροσληφθεί ΚΑΙ ως Συνοδός στα Γενικά Σχολεία.

      Διαγραφή
    2. Άρα 400 και 600+87....1087 άτομα σύνολο. Τέλεια ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
    3. 600 + 87 είναι οι πιστώσεις ΕΒΠ...δεν ξέρουμε ακόμα πόσοι είναι και που οι μαθητές οι έχοντες ανάγκη ΕΒΠ.

      Διαγραφή
  2. Οι πιστώσεις ΕΒΠ 600+87 γνωρίζουμε για ποιά φάση προορίζονται?..... ή ....ισχύει η απάντηση της ερώτησης 4 που αναφέρει ότι θα δοθεί το σύνολο των πιστώσεων σε μια και μόνο φάση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή αιτήσεις για Συνοδούς θα δέχονται οι Διευθύνσεις και τα ΚΕΔΔΥ μέχρι την 20ή Οκτωβρίου 2016, θα δίδονται οι πιστώσεις σταδιακά, ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μηπως γνωριζετε η Δυτ. Μακεδονια ποσα κενα για ΕΒΠ εχει δηλωσει? Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 20 ήταν μετά τις αποσπασεις αλλα η ΠΔΕ μπορεί ν έδωσε κι άλλα όταν της ζήτησαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα ήθελα ΝΑ ρωτήσω τι είναι το πρόγραμμα πεπ ΚΑΙ αν τελικά θα προηγηθούν οι προσλήψεις στις σμεαε έναντι των γενικών σχολείων
    για το εβπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα ήθελα ΝΑ ρωτήσω τι είναι το πρόγραμμα πεπ ΚΑΙ αν τελικά θα προηγηθούν οι προσλήψεις στις σμεαε έναντι των γενικών σχολείων
    για το εβπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι Πρόγραμμα ΕΣΠΑ των Περιφερειών της χώρας. Θα προηγηθούν όπως φαίνεται οι προσσλήψεις ΕΒΠ σε ειδικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα σας.οι σχολικοί νοσηλευτές(ΠΕ25) που θα προσληφθούν το 2016-17 είναι 96 στο σύνολο τους πανελληνίως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλά δεν ξέρουμε ακόμα πόσοι είναι και που οι μαθητές οι έχοντες ανάγκη Σχ.Νοσ.

      Διαγραφή
  10. Θα ηθελα να ρωτησω αν θα βγει και β'φαση για ΕΒΠ στην περιφερεια κεντρικης Μακεδονιας κ αν ναι ποτε? Ευχαριστω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή