Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Β.Π. ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ(ΠΕ25) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ(ΣΥΝΟΔΟΙ)

 Μετά από πολλά ερωτήματα συναδέλφων αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθείται για πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Β.Π. και Σχολικών Νοσηλευτών(ΠΕ25), οι οποίοι θα απασχοληθούν ως Συνοδοί μαθητών σε Γενικά σχολεία, κρίνεται αναγκαίο να σας κοινοποιήσω τις παρακάτω διευκρινήσεις επί του θέματος: 

Η διαδικασία που ακολουθείται για να εγκριθεί στήριξη μαθητών γενικών σχολείων με Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π.) και από Σχολικό Νοσηλευτή(ΠΕ25) είναι η παρακάτω, η οποία περιλαμβάνεται στην Εγκύκλιο 91409 /Δ3/ 03-06-2016 της Δ/νσης Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας με Θέμα : «Εγκύκλιος για την Παράλληλη Στήριξη-συνεκπαίδευση μαθητών, την στήριξη μαθητών από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και την στήριξη μαθητών από Σχολικό Νοσηλευτή για το Διδακτικό Έτος 2016-2017 ».

 Επισημαίνεται πως διαχρονικά το Υπουργείο Παιδείας διαθέτει στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) έναν αριθμό πιστώσεων για πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Β.Π. και Σχολικών Νοσηλευτών(ΠΕ25), οι οποίοι και απασχολούνται σε Γενικά Σχολεία με αντικείμενο τους μαθητές με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για θέματα αυτοεξυπηρέτησης, καθημερινής διαβίωσης και λειτουργικών διευκολύνσεων.

Οι πιστώσεις διατίθενται από τις Π.Δ.Ε. κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Β.Π. και Σχολικών Νοσηλευτών(ΠΕ25) αμέσως μόλις εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας η αίτηση μαθητή για Συνοδό Ε.Β.Π. ή Σχολικό Νοσηλευτή(ΠΕ25).

Παραδείγματος χάρη...Δίδονται 100 πιστώσεις στη Χ Π.Δ.Ε. και την 1η Οκτωβρίου υπάρχουν εγγεκριμμένες 85 αιτήσεις μαθητών για Συνοδό Ε.Β.Π. Θα προσληφθούν 85 αναπληρωτές Ε.Β.Π....Μετά 10 ημέρες εγκρίνονται άλλες 10 αιτήσεις μαθητών. Προσλαμβάνονται άλλοι 10 αναπληρωτές Ε.Β.Π....Σύνολο 95...Άρα απομένουν άλλες 5 πιστώσεις για πιθανά αιτήματα και εγκρίσεις Συνοδών Ε.Β.Π. κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Το ίδιο παράδειγμα ισχύει και για τους Σχολικούς Νοσηλευτές(ΠΕ25).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ Ε.Β.Π. ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ(ΠΕ25)



ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016-17 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΕΔΩ: http://seepea-stella.blogspot.gr/2016/06/2016-2017_3.html

Βασίλης Βούγιας
25/9/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου