Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥΣ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.




ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
Δευτέρα 26/9/2016


Των

 Δημήτρη Παπαευθυμίου & Βασίλη Βούγια

Αιρετών Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.


Πραγματοποιήθηκε συνάντηση, σήμερα Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016, των Αιρετών Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Βασίλη Βούγια και Δημήτρη Παπαευθυμίου με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κο Παναγή Κασσιανό, από την οποία προέκυψε η εξής πληροφόρηση:


1 - ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΥΝΟΔΩΝ Ε.Β.Π. & ΣΥΝΟΔΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ (ΠΕ25)

Υπογράφεται σήμερα η κατανομή στις 13 Π.Δ.Ε. και διατίθενται από αύριο σ αυτές. Έτσι δίνεται η δυνατότητα οι Πίνακες  αναπληρωτών Ε.Β.Π. να "τρέξουν" ταυτόχρονα για προσλήψεις σε Ειδικά και Γενικά Σχολεία(Συνοδοί Ε.Β.Π.).

Η Δυτική Μακεδονία θα πάρει πιστώσεις από Πρόγραμμα ΕΣΠΑ, καθότι δεν διατίθενται πιστώσεις σ αυτή από Π.Ε.Π. Το ίδιο ισχύει και για όσες Περιφέρειες δεν διατίθενται Συνοδοί Σχολικοί Νοσηλευτές(ΠΕ25) από Π.Ε.Π.


2- ΚΥΡΩΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Β.Π. & Ε.Ε.Π. ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ

Κατά το Υπουργείο, όπως το πληροφόρησε το ΑΣΕΠ, έχουν σταλεί οι Οριστικοί Πίνακες σε όλες τις Π.Δ.Ε., εκτός της Κεντρικής Μακεδονίας(αυτό πιθανά να συμβεί σήμερα) και της Πελοποννήσου, στην περίπτωση της οποίας αναμένεται η σύγκλιση της Ολομέλειας του ΑΣΕΠ για συζήτηση μιας ένστασης αναπληρωτή Ε.Β.Π. Απορίας άξιον βέβαια, αν συνέβη αυτό, γιατί δεν αναρτούν στις ιστοσελίδες τους  κυρωμένους Οριστικούς Πίνακες Ε.Β.Π. οι Π.Δ.Ε.

Οι Πίνακες αναπληρωτών Ε.Ε.Π. αναμένεται ν αρχίσουν να κυρώνονται από το ΑΣΕΠ προσεχώς, με προτεραιότητα στους Σχολικούς Νοσηλευτές(ΠΕ25), ώστε ν αρχίσει η πρόσληψή τους ως Συνοδοί μαθητών σε Γενικά Σχολεία.

Την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, έως τις 10 του ίδιου μήνα αναμένονται οι πρώτες προσλήψεις Ε.Ε.Π. αν όλα πάνε κατ ευχή.


3- ΘΕΜΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΣΥΝΑΦΕΙΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ

Το Υπουργείο θα διερευνήσει τη βασιμότητα της διαμαρτυρίας αναπληρωτών Ε.Ε.Π. η οποία έχει να κάνει με την πληροφορία πως το ΑΣΕΠ δεν θα κρίνει επί της ουσίας τις ενστάσεις επί της συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων αναπληρωτών Ε.Ε.Π.


4 - ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ε.Α.Ε. ΣΤΑ ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

Το Υπουργείο θα ζητήσει κενά εκπαιδευτικών από τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ώστε στο πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου να προχωρήσει σε προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σ αυτά.


5 - ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ 400 ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. ΣΕ ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

Όπως έχουμε αναφέρει εδώ και καιρό, σε διαδικασία ολοκλήρωσης βρίσκεται η ένταξη 400 πιστώσεων σε Πρόγραμμα ΕΣΠΑ(πέραν των 770 πιστώσεων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. για Σ.Μ.Ε.Α.Ε.  και 300 για ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) , πιστώσεων που θα διατεθούν για πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Ε.Π. σε Γενικά Σχολεία(Ε.Δ.Ε.Α.Υ.) και σε ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Υπολογίζεται πως η διάθεση αυτών μπορεί να συμβεί περί τα μέσα Οκτωβρίου.


6 - ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Β.Π. ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Το Υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να διαθέσει έναν αριθμό πιστώσεων από Π.Δ.Ε., πέραν των 400 του ΕΣΠΑ,  για πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Β.Π. οι οποίοι θα στελεχώσουν τα Ειδικά Σχολεία.


7 - Β ΦΑΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ Α/ΘΜΙΑ & Β/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Υπολογίζεται η Β Φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης  να γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.



8 - ΘΕΜΑ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ Ε.Ε.Π.

Εξετάζεται η προσφορότερη λύση για να λυθεί το θέμα της μη αναγνώρισης συνάφειας κάποιων μεταπτυχιακών τίτλων μονίμων μελών Ε.Ε.Π. από τα αρμόδια συμβούλια λόγω διοικητικών παραλείψεων.


9 - ΘΕΜΑ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΑΦΙΞΗΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΣΤΙΣ Π.Δ.Ε.

Εξετάσθηκε το θέμα της διασφάλισης της έγκαιρης  επιστολικής ψήφου των μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. κατά τις προσεχείς εκλογές.  Το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Το Υπουργείο πάντως δείχνει διάθεση να λύσει το χρόνιο αυτό πρόβλημα, του να μην δύνανται ν ασκήσουν το δικαίωμα της ψήφου συνάδελφοι νησιών αλλά και απομακρυσμένων περιοχών της κάθε Περιφέρειας, λόγω μη έγκαιρης άφιξης των ψηφοδελτίων στις Π.Δ.Ε.


Βασίλης Βούγιας & Δημήτρης Παπαευθυμίου

Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.






1 σχόλιο:

  1. Ξερουμε η Δυτικη Μακεδονια ποτε θα τις παρει?και μηπως γνωριζετε και τον αριθμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή