Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

«Έναρξη Πανελλαδικού διαλόγου αναφορικά με την Εγκύκλιο Πρόσληψης Αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το 2017-18»...Επιστολή Αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. προς Δ/ντή Ε.Α.Ε. - Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ - ΑΙΡΕΤΟΥΣ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π./Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.




Αθήνα 4/2/2017
Προς
                                          -   Δντή Ε.Α.Ε. κο Κασσιανό
                           -   Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
                                                                         -  Περιφερειακούς Συλλόγους Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π.
                                                          - Αιρετούς Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. και Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: «Έναρξη Πανελλαδικού διαλόγου αναφορικά  με την Εγκύκλιο Πρόσληψης Αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το 2017-18»

            Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε πριν λίγες ημέρες τη συμφωνία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με το διευθυντή ΕΑΕ κο Κασσιανό στη μη προσμέτρηση της ιδιωτικής προϋπηρεσίας των αναπληρωτών ΕΕΠ & ΕΒΠ ως αναγκαία συνθήκη για τη δημιουργία του ενιαίου πίνακα από την επόμενη σχολική χρονιά (2017-2018). Και η επίσημη αιτιολογία γι’αυτή τη «μικρή παραχώρηση» ήταν οι τεχνικές δυσκολίες καταγραφής και επεξεργασίας σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα 5000 αιτήσεων αναπληρωτών για την αναγνώριση της ιδιωτικής μας προϋπηρεσίας.
            Απεμπολούμε λοιπόν μετά από 14 έτη που καταθέτουμε τις αιτήσεις μας προκειμένου να εργαστούμε στις δομές ΕΑΕ ως αναπληρωτές  άλλο ένα δικαίωμά μας, χωρίς να ερωτηθούμε, χωρίς να υπάρξει ένας στοιχειώδης πανελλαδικός διάλογος. Τη στιγμή μάλιστα που ισχύει ο νόμος 3699/2008 που προβλέπει κάτι τέτοιο και πολύ πρόσφατα ψηφίσθηκε και θα εφαρμοστεί με διάταξη, υπό ψήφιση εντός των ημερών και στους εκπαιδευτικούς/Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. αναγνώριση 7 ετών  προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα για Βαθμολογική εξέλιξη.
            Στη συνάντηση που είχαμε, ως αντιπροσωπεία των αναπληρωτών με το διευθυντή ΕΑΕ κο Κασσιανό, στην παράσταση διαμαρτυρίας μας την 24η Οκτωβρίου 2016, όπου παρέστη και ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ κος Καρπενησιώτης, συμφωνήσαμε σε μια ανοιχτή διαβούλευση με χρονικό ορίζοντα το Νοέμβριο του 2016, όπου θα συμμετείχαν οι Περιφερειακοί Σύλλογοι, τα μέλη τους και οι αιρετοί εκπρόσωποι. Τι απέγιναν λοιπόν αυτές οι δεσμεύσεις; Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ συνεχίζει στον ίδιο μοναχικό δρόμο της αυτόβουλης και μη δημοκρατική δράσης της, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τις απόψεις των νομίμως εκλεγμένων Περιφερειακών Συλλόγων και των αιρετών εκπροσώπων μας.
            Ζητάμε λοιπόν την άμεση έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου και μιας ανοιχτής πανελλήνιας διαβούλευσης προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλα τα μείζονα ζητήματα που καταγράφηκαν, δημοσιοποιήθηκαν και υπογράφηκαν από άνω των 200 αναπληρωτών στο υπόμνημα που κατατέθηκε στις 24/10/2016 με τη συμμετοχή όλων μας, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις. Και Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα!

Αναμένουμε τις ενέργειες σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας.
Με εκτίμηση
Το Πανελλαδικό Συντονιστικό Αναπληρωτών ΕΕΠ & ΕΒΠ

4 σχόλια:

  1. Εγώ έχω κάνει και ντελιβεράς στην πιτσαρία του θείου μου. Να μετρήσει και αυτή η προϋπηρεσία στους ενιαίους πίνακες παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δουλέψει ποτέ σου στον ιδιωτικό τομέα να φας την γλυκά;Δουλειά..σκυμμένο κεφάλι και δικαιώματα μηδαμινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχεις δουλέψει ποτέ σου στον ιδιωτικό τομέα να φας την γλυκά;Δουλειά..σκυμμένο κεφάλι και δικαιώματα μηδαμινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις δουλέψει ποτέ σου στον ιδιωτικό τομέα να φας την γλυκά;Δουλειά..σκυμμένο κεφάλι και δικαιώματα μηδαμινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή