Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Το 67% των πολιτών υπέρ της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων...Δημοσκόπηση της Metron Analysis


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Το 67% των πολιτών υπέρ της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων

Εντυπωσιακή αποδοχή στην ελληνική κοινωνία έχει η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας. Έρευνας και Θρησκευμάτων στην εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε χτες στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤΕΝΝΑ.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 67% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά την πολιτική της Κυβέρνησης στο θέμα της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων.
Ο Γ.Γ. του Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Γιάννης Παντής απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε: « Το Υπουργείο έχει εγκαίρως αναλάβει τις υποχρεώσεις του για την εκπαίδευση των παιδιών του πολέμου, έχει κάνει τον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό του και αυτόν υλοποιεί. Είναι πρωτόγνωρο εγχείρημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και έχει ιδιαίτερη σημασία η επιβράβευση της ελληνικής κοινωνίας –παρά τα λάθη μας- γιατί το αποτέλεσμα είναι ορατό. Σε λίγες μέρες  7.000 προσφυγόπουλα θα φοιτούν στο δημόσιο ελληνικό σχολείο. Το πετύχαμε σε άμεση συνεργασία με τα υπουργεία Υγείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής και είμαστε υπερήφανοι για το πρόσωπο της Ελλάδας στον Κόσμο. Τα κέρδη για τη χώρα μας είναι πολλαπλά και η ελληνική κοινωνία δείχνει να τα κατανοεί. Αυτό είναι επίσης σημαντικό γιατί εμείς θέλουμε την κοινωνία μαζί μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου