Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Σχολεία "ΟΚΤΩ18". Από 02 έως 28 Φεβρουαρίου 2018

 
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Σχολεία "ΟΚΤΩ18". Από 02 έως 28 Φεβρουαρίου 2018.
 
Κάθε Δευτέρα με Πέμπτη δωρεάν προβολές και κάθε Παρασκευή ταινίες με 2 ή 3€.

O κινηματογράφος είναι η έβδομη καλλιτεχνική έκφραση , η συνισταμένη όλων των υπολοίπων και ως εκ τούτου αποτελεί μέρος της κοινωνικής και πολιτιστικής εκπαίδευσης των νέων ανθρώπων.
Λόγω της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών, πολλά παιδιά μεγαλώνουν έχοντας όλο και λιγότερη πρόσβαση στους κινηματογράφους, που είναι οι φυσικοί χώροι των ταινιών και ο μοναδικός τρόπος θέασης που ολοκληρώνει την κινηματογραφική εμπειρία .
Οι Κινηματογράφος Μικρόκοσμος / Mikrokosmos Cinema και
Φλοίσβος Cineplex 3 Cinemas - Floisvos Cineplex 3 Cinemas θέλουν να προσφέρουν σε όλους τους μέλλοντικούς θεατές, την δυνατότητα να ζήσουν αυτή την εμπειρία χωρίς οικονομικά εμπόδια. Έχουμε επιλέξει ταινίες που θεωρούμε κινηματογραφικά ποιοτικές και που αναφέρονται σε θέματα όπως η φιλία, η ενηλικίωση, η οικογένεια, η συνεργασία και τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα. Είναι αυτό το είδος κινηματογράφου που ξέρουμε πως δεν αποτελεί πρώτη επιλογή των εφήβων. Θεωρούμε όμως πως είναι μία καλή ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαζί με τους συμμαθητές τους ταινίες που προφανώς δεν θα έβλεπαν ποτέ, παρασυρμένοι από τον συρμό της εποχής. Είμαστε δε, βέβαιοι από την εμπειρία μας, ότι μετά τις προβολές θα έχουν οι μαθητές μίαν άλλη οπτική, πολύ πιο θετική και δημιουργική για τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Δεν λείπουν βέβαια οι ιστορικές ταινίες και τα αγαπημένα από όλους κινούμενα σχέδια.
Τις περισσότερες από αυτές τις ταινίες μπορούμε να τις προβάλλουμε δωρεάν χάρη στην υποστήριξη του Institut Français d'Athènes - Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, του
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ-INSTITUTO CERVANTES DE ATENAS, του Goethe-Institut Athen, των Πρεσβειών της Ισπανίας Embajada de España en Atenas - Πρεσβεία Ισπανίας στην Αθήνα και της Ρουμανίας και τις εταιρείες Flisvos Films, Mikrokosmos, Tanweer kai Urban Point - Landscape Architecture . Κάποιες άλλες ταινίες θα προβάλλονται στην ειδική τιμή των 2 ή 3 ευρώ ανά παιδί ανάλογα με την τιμή που μας δίνουν οι εταιρείες διανομής: Flisvos Films, Mikrokosmos, NEO Films, One from the Heart, SpentzosFilm, StraDa Films, @Tanweer, UIP Greece.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε βεβαίως ότι η οικονομική συμβολή των θεατών είναι ο μoναδικός τρόπος να κρατηθεί ζωντανή και ανεξάρτητη η κινηματογραφική παραγωγή, ώστε να μπορεί να συνεχιστεί η πραγματοποίηση και η διανομή ταινιών, όπως και η ύπαρξη των διαφόρων επαγγελματικών κινηματογραφικών κατηγοριών.
Η απερίσπαστη κινηματοθέαση στη σκοτεινή αίθουσα χρειάζεται επίσης εκπαίδευση , ελπίζουμε να την απολαύσετε όλοι !
Πως να συμμετέχετε στο Φεστιβάλ:
Για να κλείσετε θέσεις για τους μαθητές σας, παρακαλώ να στείλετε ένα e-mail (στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας δίνουμε παρακάτω), αναφέροντας:
1.- Όνομα Σχολείο, υπέυθυνος/η καθηγητής/τρια και τηλέφωνο
επικοινωνίας.
2.- Αριθμό των θέσεων που θέλετε να κρατήσετε (παιδιά και
καθηγητές).
3.- Ημερομηνία και ταινία για τις οποίες ενδιαφέρεστε.
4.- Αν είναι Δημοτικό, Γυμνάσιο η Λύκειο.
Για όλες τις ταινίες θα κρατηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Μικρόκοσμος: mikosmos@otenet.gr, lamaymaci@yahoo.gr
Φλοίσβος Κόρινθος: cineflisvos@gmail.com
Για περισσότερες πληροφορίες:
- Μικρόκοσμος: 210.92.46.953 (πρωί), 699.40.85.85.9 (Μαργαρίτα Μαθία).
Οι κινηματογράφοι cine floisvos kai Mikrosmos είναι μέλη των Europa Cinemas.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου