Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

"Παρεμβάσεις στήριξης των μαθητών των ΕΠΑΛ σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο, με στήριξη από ψυχολόγους"...Τι ειπώθηκε στην Ημερίδα με θέμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.»



Το πρόγραμμα - Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ ανάμεσα σε άλλα, "περιλαμβάνει παρεμβάσεις στήριξης των μαθητών των ΕΠΑΛ  σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο, με στήριξη από ψυχολόγους και συμβούλους καθηγητές, με σχέδια δράσης που θα υλοποιούν οι μαθητές, με δίκτυα υποστήριξης και με εξοπλισμό σχολείων για τηλεδιασκέψεις", όπως είπε ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Μπαξεβανάκης Δημήτριος στην ημερίδα με θέμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.», την οποία διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο της  πιλοτικής εφαρμογής της Δράσης (7, 8, 9).10.4.1.06.02: «Δράσεις υποστήριξης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Κατάρτισης και Μαθητείας _ Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ», Παρέμβαση: «Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑΛ» στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευσης και Δια Βίου  Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.
 Στην ημερίδα επίσης, οι ψυχολόγοι και μέλη της επιστημονικής επιτροπής Μαρίνα Δεδούλη και ‘Αννα Λαμπίδη μίλησαν για τις δράσεις ψυχοκοινωνικής στήριξης και το πώς αυτές θα υλοποιηθούν στα πιλοτικά σχολεία.
Οι προσλήψεις των Ψυχολόγων(ΠΕ23) του Πιλοτικού Προγράμματος θα γίνουν από τους Αξιολογικούς Πίνακες των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης (Π.Δ.Ε.) και σε πρώτη φάση θάναι ελάχιστες για να προσληφθεί, κατά πάσα πιθανότητα, μετά τα Χριστούγεννα μεγαλύτερος αριθμός.
Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα αυτό θα συνεχισθεί σε πλήρη ανάπτυξη και του χρόνου με πολύ περισσότερες προσλήψεις Ψυχολόγων(ΠΕ23).

Βασίλης  Βούγιας
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου