Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Τι συζητήθηκε στη Συνέλευση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ(Σ.Ε.Ε.Α.Π.Ι.Ν.) τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Θέμα:  Συνέλευση ΣΕΕΑΠΙΝ 20/11/2017
Την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου,ο ΣΕΕΑΠΙΝ πραγματοποίησε συνέλευση με μεγάλη συμμετοχή των μελών του από την Κέρκυρα, τη Λευκάδα και την Κεφαλονιά, πράγμα που μας χαροποιεί. Συζητήθηκαν τα εξής θέματα για τα οποία σας ενημερώνουμε:
1.      Ενιαίος Πίνακας
Αρχικά έγινε σαφές ότι στην παρούσα φάση καλούμαστε να δηλώσουμε τι επιθυμούμε για να δώσουμε εικόνα της βάσης στην ομοσπονδία, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι το Υπουργείο θα πράξει αναλόγως. Ακολούθησε αναλυτική συζήτηση για τα υπέρ και τα κατά και ενδεικτικά αναφέρθηκαν τα εξής: διασφάλιση ενιαίου τρόπου μοριοδότησης, μοριοδότηση κοινωνικών κριτηρίων (τέκνα, αναπηρία, κ.ά.), μοριοδότηση δυσπρόσιτων και εντοπιότητας, διαχείριση διαφορετικών πινάκων της ίδιας ειδικότητας, συσχετισμός με μόνιμες προσλήψεις, δικαιότερη ή μη κατανομή πιστώσεων στις Περιφέρειες, προσλήψεις μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας με όλες τις δυσκολίες που επιφέρει αυτό, χρόνος προσλήψεων, άνιση μεταχείριση που προκαλείται από τις διάφορες φάσεις προσλήψεων, προβλήματα από την κατανομή των θέσεων σε πολλά ΕΣΠΑ. Διάχυτη και σαφής ήταν η ανασφάλεια για το τι μπορεί να σημαίνει ενιαίος πίνακας όταν ακόμα υπάρχουν σοβαρά άλυτα ζητήματα (π.χ. ξεχωριστοί πίνακες ΠΕ23, ΕΒΠ από ΙΕΚ-ΕΠΑΛ, κ.ά.). Προβληματισμός τέθηκε και για τον ρόλο του ΠΥΣΕΕΠ που σαφώς μπορεί να γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες των δομών κάθε Περιφέρειας απ’ ότι μια απρόσωπη κεντρική διαδικασία. Ωστόσο, στη σχετική συζήτηση εμπλέκεται και το ζήτημα των οργανικοτήτων, καθώς παρατηρείται το φαινόμενο της αυθαίρεσίας των διεθυντών σχ. μονάδων στην αποτύπωση των κενών.
Για αρκετά από τα παραπάνω διατυπώθηκαν αρκετές απόψεις αλλά δεν ήταν δυνατόν να καταλήξουμε σε αξιολόγηση της επιχειρηματολογίας καθώς κατά κοινή παραδοχή δεν διαθέταμε αρκετά στοιχεία για τον τρόπο εφαρμογής του ενιαίου πίνακα, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουμε τι θα ισχύσει και τι όχι και με ποιες συνέπειες, καθώς η συζήτηση ουσιαστικά βασιζόταν σε αναλογισμό με τους πίνακες των εκπαιδευτικών. Σε κάθε περίπτωση, με την παρούσα εικόνα τα μέλη του ΣΕΕΑΠΙΝ εξέφρασαν τις πολύ σοβαρές επιφυλάξεις τους για τον ενιαίο πίνακα.
Αποφασίστηκε η επανάληψη της συνέλευσης σε σύντομο χρονικό διάστημα, εφόσον αποκτήσουμε πληρέστερη ενημέρωση απο την Ομοσπονδία, ειδικά κατόπιν της συνάντησης μελών του ΔΣ με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κ. Κασσιανό. Σε μια νέα συνέλευση, θα ήταν επιθυμητή η σύνδεση μέσω skype με μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας ώστε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα.
2.      Διαγνωστικά εργαλεία
Καθώς αυτήν την περίοδο κυκλοφορεί σταθμισμένο στα ελληνικά το διαγνωστικό εργαλείο WISC-V που είναι εξαιρετικά σημαντικό για τα ΚΕΔΔΥ, ο ΣΕΕΑΠΙΝ προτείνει στην Ομοσπονδία να θέσει το αίτημα της μαζικής του προμήθειας από το Υπουργείο καθώς και της σχετικής πιστοποίησης των συναδέλφων ΠΕ23.
Με εκτίμηση
Για το ΔΣ
Μαρία Αγάθου                                                            Αννέτα Καββάδα
 
Πρόεδρος                                                        Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου