Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Ξεπάγωμα μισθολογικών κλιμακίων - Μισθοδοσία Φεβρουαρίου - Υποχρεωτική 30ωρη παραμονή στις Σχολικές Μονάδες, κ.α - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ του Β. Λιόντου, Αιρετού Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ιωαννίνων

 

6ο Ενημερωτικό Ιανουαρίου 2018 του Λιόντου Βασιλείου, αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων



Λιόντος Βασίλειος
Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων με τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Δάσκαλος Αγγλικών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μετσόβου
Τηλέφωνο 6946260184
Ιωάννινα, 23.01.2018
6ο Ενημερωτικό Ιανουαρίου 2018
Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδέλφισσες, 
Με το παρόν ενημερωτικό θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής θέματα:
1. Ξεπάγωμα μισθολογικών κλιμακίων (ΜΚ)-Παραδείγματα για το πότε μας χορηγείται το επόμενο ΜΚ.
            Επανέρχομαι στο θέμα του ξεπαγώματος των ΜΚ εξαιτίας των ερωτημάτων που καθημερινά μου θέτετε.  Αρχικά σας θυμίζω ότι:
·                    Η μισθολογική εξέλιξη μας είχε ανασταλεί για τα έτη 2016-2017 και ενεργοποιήθηκε από 1-1-2018 εκ νέου, συνυπολογιζόμενου και του τυχόν πλεονάζοντος χρόνου, που είχε υπολογισθεί κατά την αρχική κατάταξη. Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των διατάξεων του παρόντος νόμου μέχρι τις 31-12-2017 δεν λαμβάνεται υπόψη.
·                    Σταδιακά πολλοί από εμάς μέσα στον Ιανουάριο συμπληρώνουμε τον απαιτούμενο χρόνο υπηρεσίας (2 έτη) για την κατάταξή μας  στο επόμενο ΜΚ που σημαίνει 59 ευρώ αύξηση μεικτά.
·                    Οι αυξήσεις στο μισθό των μόνιμων εκπαιδευτικών που άλλαξαν ΜΚ μέσα στον Ιανουάριο, πιθανόν θα φανούν στη μισθοδοσία Μαρτίου και Απριλίου 2018. Το ποσό της αύξησης για τους προηγούμενους μήνες θα δοθεί αναδρομικά.
·                    Οι κάτοχοι Μεταπτυχιακού Τίτλου ανεβαίνουν 2 ΜΚ (4 έτη) και Διδακτορικού Τίτλου 6  ΜΚ (12 έτη) αντίστοιχα.
·                    Για Μεταπτυχιακούς τίτλους ή διδακτορικά που αναγνωρίστηκαν από την 1η-1-2016 και εφεξής τα οικονομικά αποτελέσματα ισχύουν από 1.1.2018.
Πέρυσι κάποια στιγμή μέσα στο Μάρτιο όλοι μας λάβαμε από τη Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων το Ατομικό Δελτίο Βαθμολογικής Κατάταξης Υπαλλήλου (Ν.4369/2016). Εκεί αναγράφονταν ο Βαθμός Κατάταξής μας και ο πλεονάζων χρόνος στο Βαθμό την 1.1.2016 σε έτη, μήνες και μέρες. Ας δούμε λοιπόν κάποια παραδείγματα αναφορικά με το πότε χορηγείται σε κάποιον επόμενο ΜΚ.
Παραδείγματα:
ü    Αν κάποιος έχει πλεονάζοντα χρόνο 1 έτος, 11 μήνες και  1 μέρα, τότε θα του χορηγηθεί το επόμενο ΜΚ σε 30 μέρες όταν δηλαδή θα έχει συμπληρώσει 2 έτη στο υφιστάμενο ΜΚ, υπολογιζόμενου από την 1η.1.2018. Ο εν λόγω συνάδελφος αν είναι στο ΜΚ 5, σε 30 μέρες, δηλαδή στις 30 Ιανουαρίου 2018 θα λάβει το ΜΚ 6.  
ü    Αν κάποιος έχει πλεονάζοντα χρόνο 11 μήνες και 3 μέρες, τότε θα του χορηγηθεί το επόμενο ΜΚ σε 1 έτος και 28 μέρες όταν δηλαδή θα έχει συμπληρώσει 2 έτη στο υφιστάμενο ΜΚ, υπολογιζόμενου από την 1η.1.2018. Ο εν λόγω συνάδελφος αν είναι στο ΜΚ 10, σε 1 έτος και 28 μέρες δηλαδή στις 28 Ιανουαρίου 2019 θα λάβει το ΜΚ 11.
ü    Αν κάποιος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από την 1η-1-2016 και εφεξής, με το μισθολογικό ξεπάγωμα από την 1η-1-2018 λαμβάνει  2 ΜΚ (4 έτη). Σε περιπτώσεις που κάποιος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου της αλλοδαπής πριν την 31-12-2015, αλλά η αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ έλαβε χώρα μέσα στο 2016, τότε αυτός θα λάβει τα 2 ΜΚ από την 1η-1-2018, αφού τα έτη 2016 και 2017 είχαμε αναστολή μισθολογικής εξέλιξης.
ü    Αν κάποιος είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου από την 1η-1-2016 και εφεξής, με το μισθολογικό ξεπάγωμα από την 1η-1-2018 λαμβάνει 6 ΜΚ (12 έτη). Σε περιπτώσεις που κάποιος είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου της αλλοδαπής πριν την 31-12-2015, αλλά η αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ έλαβε χώρα μέσα στο 2016, τότε αυτός θα λάβει τα 6 ΜΚ από την 1η-1-2018, αφού τα έτη 2016 και 2017 είχαμε αναστολή μισθολογικής εξέλιξης.
ü    Είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξουν και περιπτώσεις συναδέλφων μας που πέρα από τα ΜΚ λόγω μεταπτυχιακών ή διδακτορικών τίτλων έχουν λαμβάνειν παράλληλα ΜΚ και από τον πλεονάζοντα χρόνο. Μπορεί για παράδειγμα να έχουμε περίπτωση συναδέλφου με πλεονάζοντα χρόνο 5 έτη, 10 μήνες και 20 μέρες. Αυτή δύναται να είναι περίπτωση κατόχου μεταπτυχιακού τίτλου (2 ΜΚ, 4 έτη) η οποία και θα έχει λαμβάνειν ένα επιπλέον ΜΚ σε 1 μήνα και 11 μέρες, όταν δηλαδή θα έχει συμπληρώσει 2 έτη στο υφιστάμενο ΜΚ ώστε να αλλάξει ΜΚ. Αν λοιπόν ήταν στο ΜΚ 7, από την 1η-1-2018 του χορηγείται το ΜΚ 9 (ελέω μεταπτυχιακού λαμβάνει 2 ΜΚ, 4έτη) και σε 1 μήνα και 11 μέρες, δηλαδή στις 11 Φεβρουαρίου 2018 θα πάρει και το ΜΚ 10 από τον πλεονάζοντα χρόνο.
Από τη Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων ήδη αποστέλλονται οι ανακοινώσεις για τη χορήγηση μισθολογικών κλιμακίων σε όσους ήδη χορηγείται ΜΚ και στις οποίες αναγράφεται και η ημερομηνία χορήγησης του επόμενου ΜΚ.
Όλα τα παραπάνω ισχύουν, αν και εφόσον, δεν προκύψει κάτι από την πλευρά του υπουργείου των Οικονομικών σχετικά με το δημοσιονομικό κόστος που απορρέει από την απόδοση των ΜΚ.
2. Μισθοδοσία μηνός Φεβρουαρίου 2018 (Α’ Δεκαπενθήμερο)
            Στις 26 Ιανουαρίου 2018 (απόγευμα Πέμπτης 25 Ιανουαρίου 2018) θα καταβληθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο της Μισθοδοσίας του μηνός Φεβρουαρίου 2018.
Κατά το μήνα Φεβρουάριο, εκτός απροόπτου, θα παρακρατηθεί η συνδρομή υπέρ του Ταμείου Αλληλοβοήθειας (25 ευρώ) για όσους συναδέλφους είναι εγγεγραμμένα μέλη και η απεργία της 14ης Δεκεμβρίου 2017.  
3. ΔΟΕ για υποχρεωτική 30ωρη παραμονή στις Σχολικές Μονάδες  
Η ΔΟΕ σε χθεσινό Δελτίο Τύπου κάνει λόγο για την υποχρεωτική 30ωρη παραμονή στις Σχολικές Μονάδες. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: “Ακυρώνουμε κάθε προσπάθεια για επιβολή της υποχρεωτικής 30ωρης παραμονής με βάση και την απόφαση της ΔΟΕ για τα εργασιακά δικαιώματα η οποία άμεσα θα επικαιροποιηθεί. Κανένας σύλλογος διδασκόντων και κανένας διευθυντής δεν πρέπει να αλλάξει την πρακτική των αναθέσεων καθηκόντων και να προστρέξει να επιβάλει την παραμονή των συναδέλφων με επιπλέον καθήκοντα.”
4. ΔΟΕ για σχολικά γεύματα
             Η ΔΟΕ υπενθυμίζει στο Δελτίο Τύπου που μόλις προαναφέρθηκε αναφορικά με τα Σχολικά Γεύματα τα εξής: “Υλοποιώντας την από 16-11-2017 απόφαση του Δ.Σ. της  Δ.Ο.Ε., η οποία συνεχίζει να ισχύει και μετά την ψήφιση του άρθρου 245 του Ν.  4512/2018, καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην αναλαμβάνουν  σε  καμία  περίπτωση  το  έργο  του  ποιοτικού  ελέγχου  των  γευμάτων.  Η  μόνη εμπλοκή  τους  μπορεί  να  αφορά  μόνο  στην  καταμέτρηση του  αριθμού  των  παραδιδόμενων γευμάτων. Αυτό  θα  πρέπει  να  καταγράψουν  οι  σύλλογοι  διδασκόντων  σε  πρακτικό  τους.”
Επίσης,  υλοποιώντας  την  από  9/10/2017  απόφαση  του  Δ.Σ.  της  Δ.Ο.Ε.  θα  πρέπει  να  έχουν συντάξει  και  πρακτικό  με  το  οποίο,  εξ αιτίας  της  σειράς  των  προβλημάτων  που αντιμετωπίζουν  οι  σχολικές  μονάδες,  αποφασίζουν  τα γεύματα  των  μαθητών  που  δεν παραμένουν στο ολοήμερο να τους δίνονται κατά την αποχώρησή τους ώστε να τα πάρουν στο σπίτι τους.
5. ΑΣΕΠ–Παράρτημα για τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας ανά φορέα και επίπεδο
            Στις 26/10/2017 ανανεώθηκε το παράρτημα γλωσσομάθειας του ΑΣΕΠ. Αφορά στις εξής έξι Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Ρώσικα. Αναφέρεται στους τίτλους Γλωσσομάθειας, στον τρόπο απόδειξης και στα επίπεδα ανά Γλώσσα:
Άριστη γνώση (Γ2/C2),
Πολύ καλή γνώση (Γ1/C1),
Καλή γνώση (Β2),
Μέτρια γνώση (Β1).                   
Λόγω του μεγάλου αριθμού πιστοποιητικών που αναγράφονται σας επισυνάπτω έναν ενδεικτικό σύνδεσμο στον οποίο μπορείτε να ανατρέξετε: (https://xenesglosses.eu/2018/01/asep-deite-parartima-gia-pistopoiitika-glossomatheias-ana-forea-kai-epipedo/)
Όλοι οι τίτλοι σπουδών ξένης γλώσσας πρέπει να συνοδεύονται από επίσημη μετάφρασή τους στην ελληνική γλώσσα.
Η άριστη γνώση της ξένης γλώσσας αποδεικνύεται και με Πτυχίο Ξένης Γλώσσας και Φιλολογίας ή Πτυχίο Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας ΑΕΙ της ημεδαπής ή αντίστοιχο και ισότιμο σχολών της αλλοδαπής, με Πτυχίο, προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό δίπλωμα ή διδακτορικό δίπλωμα οποιουδήποτε αναγνωρισμένου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής.
Δεν απαιτείται η απόδειξη της γνώσης της ξένης γλώσσας εάν οι επικαλούμενοι τίτλοι σπουδών έχουν αποκτηθεί στο εξωτερικό, όπου τα μαθήματα διδάσκονται στην ίδια γλώσσα.
Είναι αυτονόητο ότι τίτλοι σπουδών γνώσης ξένης γλώσσας υπερκείμενου επιπέδου αποδεικνύουν και τη γνώση κατώτερου (ζητούμενου) επιπέδου της ξένης γλώσσας.
Η άδεια επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας, δεν αποδεικνύει την γνώση ξένης γλώσσας (Π.Δ. 347/2003). Οι υποψήφιοι που είναι κάτοχοι της σχετικής άδειας προκειμένου να αποδείξουν τη γνώση της ξένης γλώσσας, πρέπει να προσκομίσουν τα προβλεπόμενα κατά περίπτωση, στο παρόν Παράρτημα πιστοποιητικά ξένης γλώσσας.
6. Ημερίδα της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας για δασκάλους & νηπιαγωγούς στα Ιωάννινα
            Η Εποπτεία των Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας διοργανώνει Ημερίδα για δασκάλους και νηπιαγωγούς με θέμα «Ο εκπαιδευτικός στον 21ο αιώνα – Σύγχρονες βιωματικές προτάσεις για αυτομόρφωση», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018, 9:00-15:00, στα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων (επαρχιακή οδός Λογγάδων-Βασιλικής, 45500 Λογγάδες Ιωαννίνων) με ελεύθερη συμμετοχή για τους εκπαιδευτικούς των δημοσίων και των ιδιωτικών σχολείων. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, και ο καθηγητής Ιωάννης Παρασκευόπουλος, Γενικός Γραμματέας της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες θα βρείτε εδώ:
http://protovathmia.arsakeio.gr
7. ΠΕΕΚΠΕ Ηπείρου «Ημερίδα-Εργαστήριο με τίτλο: «Η ρητορική της ένταξης των προσφύγων»
             Η ΠΕΕΚΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας, διοργανώνει εκπαιδευτική ημερίδα-εργαστήριο, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, 2018, με τίτλο: «Η ρητορική της ένταξης των προσφύγων».
Η επιμορφωτική δράση απευθύνεται σε 40 εκπαιδευτικούς ΠΕ & ΔΕ των τεσσάρων Νομών της Ηπείρου.
Ομιλήτρια - επιμορφώτρια των εκπαιδευτικών θα είναι η κυρία Φωτεινή Εγγλέζου, Πρόεδρος Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε).
Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στο Κάστρο Ιωαννίνων και η συμμετοχή  είναι δωρεάν.
Έναρξη  10 π. μ., Λήξη 14:30 μ. μ.
Δηλώσεις συμμετοχής στα ακόλουθα τηλέφωνα έως και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018: κα Νάστου (μετά τις 2 μ.μ.): 6972729570 & κα Παπακίτσου (μετά τις 2 μ.μ.) 6976751240
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
           
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Λιόντος Βασίλειος
Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου