Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Δ.Ο.Ε.: Διώξεις συνδικαλιστών στο ΕΚΠΑ & Ψήφισμα συμπαράστασης σε διωκόμενη εκπαιδευτικό μέλους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ξάνθης



Αρ. Πρωτ. 450 Αθήνα 25/1/2018 Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Διώξεις συνδικαλιστών στο ΕΚΠΑ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της, στις εργαζόμενες του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Αθηνά Αλεξανδρή και Βανέσσα  Πεντογάλου, καθώς και στον Παναγιώτη Σωτήρη, διδάσκοντα του ΕΑΠ και πρώην μέλος της Ε.Γ. της ΠΟΣΔΕΠ, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια φρονηματικού χαρακτήρα δίωξη, καθώς εγκαλούνται για ενέργειες που άπτονται την συνδικαλιστικής τους δράσης.
Η επέμβαση των δικαστικών αρχών προήλθε ύστερα από αίτημα του τέως Πρύτανη του ΕΚΠΑ και νυν βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Θ. Φορτσάκη και είναι ενδεικτική πρακτικών που αποστρέφονται τις συνταγματικά κατοχυρωμένες συνδικαλιστικές ελευθερίες, αλλά και κάθε μορφή συλλογικής έκφρασης.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει, ταυτόχρονα, την ανησυχία της για τις αλλεπάλληλες διώξεις εναντίον εργαζομένων, μελών του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ. Πρόκειται για ενέργειες των δικαστικών αρχών που ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2013, όταν οι εργαζόμενοι του ΕΚΠΑ βρισκόταν στην κορύφωση μιας πολύμηνης απεργιακής κινητοποίησης, με στόχο την ανατροπή της πολιτικής των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων, εκατοντάδων εργαζόμενων στα Πανεπιστήμια και ευρύτερα στον Δημόσιο Τομέα. Συνεχίστηκε σταθερά τα επόμενα χρόνια και συνεχίζεται και μέχρι σήμερα.
Δηλώνουμε, τέλος, πως οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, βρίσκονται απέναντι σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης του απεργιακού δικαιώματος και περιστολής των συνδικαλιστικών ελευθεριών, υπερασπιζόμενοι σθεναρά το δικαίωμα συλλογικής έκφρασης και δράσης.

Πατήστε ΕΔΩ για να το κατεβάστε σε PDF.


@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


Αρ. Πρωτ. 452 Αθήνα 25/1/2018 Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 Θέμα: Ψήφισμα συμπαράστασης σε διωκόμενη εκπαιδευτικό μέλους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ξάνθης

Συνάδελφος, εκπαιδευτικός μουσικής, μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ξάνθης, διώκεται μετά από μήνυση που της υποβλήθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, με την κατηγορία της απείθειας  και συκοφαντικής δυσφήμισης.
Κατά τη διάρκεια μετακίνησής της σε σχολική μονάδα  με σχολικό δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Ξάνθης για την εκτέλεση των διδακτικών της καθηκόντων (εργάζεται ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός σε τέσσερις 4 σχολικές μονάδες) σε διαφωνία που είχε με ελεγκτή του ΚΤΕΛ για το αν δικαιούται δωρεάν μετακίνηση  αφενός δεν της αναγνωρίστηκε αυτή η δυνατότητα αφετέρου της κατασχέθηκε η εκπτωτική κάρτα που δικαιούται να έχει για τη μετακίνησή της από και προς τον τόπο καταγωγής της.
Απευθυνόμενη στο ΚΤΕΛ Ξάνθης για την επιστροφή της εκπτωτικής της κάρτας αντιμετώπισε άρνηση και η επιμονή της για την παραλαβή της κάρτας είχε ως αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία, η οποία και προχώρησε στη σύλληψή και μεταφορά της στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, όπου και της υποβλήθηκε μήνυση με τις προαναφερθείσες κατηγορίες.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στη συνάδελφο εκπαιδευτικό και ζητά :
  • Την άμεση παύση της δίωξης.
  • Να μην ασκηθεί καμία πειθαρχική δίωξη εις βάρος της.
            Επισημαίνουμε ότι η πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει άμεσα για την εξασφάλιση μετακίνησης με πλήρη απαλλαγή κομίστρου όλων των εκπαιδευτικών που στο σημερινό δημόσιο σχολείο των περικοπών και των μνημονιακών πολιτικών αναγκάζονται να μετακινούνται σε πολλές σχολικές μονάδες για την άσκηση των καθηκόντων τους, με προσωπικό κόστος και κόπο, θέτοντας σε πάρα πολλές περιπτώσεις σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους, όπως αποδεικνύουν τα πολλά θανατηφόρα ατυχήματα κατά τη μετακίνηση εκπαιδευτικών.

Πατήστε ΕΔΩ για να το κατεβάστε σε PDF.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου