Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Κ.Ε.Σ.Υ.: ΝΕΕΣ ΙΔΡΥΣΕΙΣ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ - ΠΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

 

Του Βασίλη Βούγια


Εκτός των υπαρχόντων Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. -βλέπε από εδώ: http://seepea-stella.blogspot.gr/2018/03/blog-post_73.html - που καταργούνται, συγχωνευόμενα δημιουργώντας τα Κ.Ε.Σ.Υ., ιδρύονται 9 επιπλέον στην Αττική , στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.


  • ·         Συγκεκριμένα 2ο Κ.Ε.Σ.Υ. στην Α΄ Αθήνας με έδρα την Αθήνα, 2ο στη Β΄ Αθήνας με έδρα την Αγία Παρασκευή, 2ο στη Γ΄ Αθήνας με έδρα το Αιγάλεω, 2ο στη Δ΄ Αθήνας με έδρα τη Νέα Σμύρνη, 2ο στην Ανατολική Αττικής με έδρα το Κορωπί , 2ο στον Πειραιά με έδρα τον Πειραιά, 2ο στην Α΄ Θεσσαλονίκης με έδρα τη Θέρμη, 2ο στη Β΄ Θεσσαλονίκης με έδρα τη Σταυρούπολη, 2ο στην Αχαΐα με έδρα την Πάτρα.


Με 1.067 θέσεις προσωπικού θα στελεχωθούν τα Κ.Ε.Σ.Υ.


  • ·         383 Εκπαιδευτικοί με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (Ε.Α.Ε.). Εξ αυτών 86 Νηπιγωγοί(ΠΕ60), 166 Δάσκαλοι(ΠΕ70), 93 Φιλόλογοι(ΠΕ02), 38 Μαθηματικοί(ΠΕ03).
  • ·         140 Εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων Β/θμιας Εκπαίδευσης με  εξειδίκευση στη συμβουλευτική και στον επαγγελματικό προσανατολισμό.(Ο τρόπος απόδειξης της εξειδίκευσης των εκπαιδευτικών στη συμβουλευτική στον επαγγελματικό προσανατολισμό θα καθορισθεί με Υπουργική Απόφαση).
  • ·         544 Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π.). Εξ αυτού 217 Ψυχολόγοι(ΠΕ23) , 217 Κ.Λ.(ΠΕ30), 47 Λογοθεραπευτές(ΠΕ21), 24 Φυσικοθεραπευτές(ΠΕ28), 33 Εργοθεραπευτές (ΠΕ29), 6 ) Ειδικοί στην κινητικότητα, τον προσανατολισμό και τις δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης των τυφλών και στην ελληνική νοηματική γλώσσα (ΠΕ31).
  • ·         71 Διοικητικοί Υπάλληλοι. (26 ΠΕ Διοικητικού και 45 ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων).


Επίσης

·         Με μετάθεση, απόσπαση ή διάθεση, ύστερα από αίτησή τους, εφόσον έχουν συμπληρώσει διδακτική υπηρεσία τουλάχιστον επτά ετών, από τα οποία τουλάχιστον τρία σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή ΚΕ.Σ.Υ., θα μπορούν να τοποθετηθούν στα Κ.Ε.Σ.Υ. οι Εκπαιδευτικοί με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (Ε.Α.Ε.) και το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π.). και με μετάθεση, απόσπαση ή διάθεση, ύστερα από αίτησή τους, εφόσον έχουν συμπληρώσει διδακτική υπηρεσία τουλάχιστον επτά ετών, οι Εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων Β/θμιας Εκπαίδευσης με  εξειδίκευση στη συμβουλευτική και στον επαγγελματικό προσανατολισμό.

·         Οι οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π. και διοικητικού προσωπικού των ΚΕ.Δ.Δ.Υ. μεταφέρονται και εντάσσονται στις θέσεις προσωπικού των Κ.Ε.Σ.Υ. όπως αυτές κατανέμονται στα Κ.Ε.Σ.Υ. υποδοχής.


  • ·         Καταργούνται οι θέσεις Καθηγητών Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην Ε.Α.Ε.(ΠΕ11), Παιδοψυχιάτρων(ΠΕ24), Παιδιάτρων με εξειδίκευση στην Παιδονευρολογία ή Νευρολόγων με εξειδίκευση στην Παιδονευρολογία(ΠΕ35), Επαγγελματικών Συμβούλων(ΠΕ22), Μουσικοθεραπευτών(ΠΕ36), του ν.3699/2008.


·         Αν στα Κ.Ε.Σ.Υ. υποδοχής δεν προβλέπονται, ύστερα από την κατανομή, αντίστοιχες θέσεις προσωπικού, οι θέσεις που κατέχει το προσωπικό αυτό μεταφέρονται στα Κ.Ε.Σ.Υ. και μετατρέπονται σε προσωποπαγείς, οι οποίες διατηρούνται μέχρι τη με οποιοδήποτε τρόπο αποχώρηση των προσώπων που τις κατέχουν. 

·         Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη του Ε.Ε.Π., κάτοχοι των προσωποπαγών αυτών θέσεων, μπορούν να συμμετέχουν στις διαδικασίες επιλογής Προϊσταμένων Κ.Ε.Σ.Υ.

·         Για τα θέματα υπηρεσιακής κατάστασης των Εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε οργανική θέση σε Κ.Ε.Σ.Υ., αρμόδιο είναι το οικείο Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε.

·         Για το Ε.Ε.Π. αρμόδιο  εξακολουθεί να είναι το οικείο Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. και Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π..

·         2 θέσεις  Δασκάλων(ΠΕ70), 2 Κοινωνικών Λειτουργών(ΠΕ30) και 2 Ψυχολόγων(ΠΕ23) στα Κ.Ε.Σ.Υ. Ξάνθης και Ροδόπης πληρούνται κατά προτεραιότητα από μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

·         Όλες οι λοιπές θέσεις σε όλα τα Κ.Ε.Σ.Υ. της χώρας θα κατανεμηθούν με Υπουργική Απόφαση(Υ.Α.)  ανάλογα με το πλήθος των σχολικών μονάδων και Ε.Κ., των μαθητών και των εκπαιδευτικών που υποστηρίζουν.



ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΑΠΟ ΕΔΩ: http://seepea-stella.blogspot.gr/2018/03/blog-post_660.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου