Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

"Παιχνίδια με την Ειδική Αγωγή;" - "Υποβάθμιση του Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π."...Ρεπορτάζ στην Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

 

Παιχνίδια με την Ειδική Αγωγή;

Για υποβάθμιση κάνουν λόγο το ειδικό και βοηθητικό προσωπικό στην Ειδική Αγωγή, το οποίο βρέθηκε στο νέο Οργανισμό εκτός της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής! Σημειώνεται ότι το προσωπικό αυτό είναι κομβικό για τη λειτουργία του ειδικού σχολείου, καθώς εκτός από τους εκπαιδευτικούς είναι αναγκαία η παρουσία ψυχολόγων, κοινωνιολόγων αλλά και νοσηλευτών μεταξύ άλλων για την υποστήριξη των παιδιών, ενώ η παρουσία τους δεν αφορά μόνο τα σχολεία αλλά και τα Κέντρα Διάγνωσης (ΚΕΔΔΥ).
Η μεταφορά τους σε ένα μόνο αυτοτελές τμήμα και η αποκοπή τους από το υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν από τους προϊσταμένους του τμήματος -οι οποίοι σημειώνεται ότι δεν είναι γνώστες του αντικειμένου- θα καθυστερήσουν αρκετά οι εκκρεμότητες που αφορούν την κατηγορία του ειδικού και βοηθητικού προσωπικού.

Ελπίδα Οικονομίδη eoikonomidi@e-typos.com
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ  ΜΕ ΤΙΤΛΟ:

"Αποκλειστικό: Όργιο από ρουσφέτια στο υπουργείο Παιδείας! Μοιράζουν θέσεις και επιδόματα"  

ΕΔΩ

 

1 σχόλιο:

  1. Εκτός από τους εκπαιδευτικούς είναι αναγκαία η παρουσία ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών αλλά και νοσηλευτών μεταξύ άλλων για την υποστήριξη των παιδιών ενώ η παρουσία τους δεν αφορά μόνο τα σχολεία αλλά και τα Κέντρα Διάγνωσης (ΚΕΔΔΥ). Έχετε μπερδέψει την ειδικότητα των Κοινωνικών Λειτουργών με την ειδικότητα των Κοινωνιολόγων πρόκειται για διαφορετικό κλάδο με εντελώς διαφορετικό επαγγελματικό αντικείμενο και σπουδές.Οι κοινωνικοί λειτουργοί εργάζονται στις ΣΜΕΑΕ και στα ΚΕΔΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή