Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Η Εγκύκλιος για την αποσπάσεις των εκπαιδευτικών στο εξωτερικό - Συνάντηση της Υφυπουργού Παιδείας Μ. Τζούφη με μέλη του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Συνάντηση με την ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας & έκδοση εγκυκλίου για την αποσπάσεις των εκπαιδευτικών στο εξωτερικό

Τα ζητήματα που αφορούν στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό και ειδικότερα στη Γερμανία αποτέλεσαν το βασικό θέμα συζήτησης, στη συνάντηση της Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπης Τζούφη με μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, συμμετείχαν επίσης μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ, καθώς και ο Πρόεδρός της Ομοσπονδίας κ. Νικόλας Παπαχρήστος.
Η Γραμματέας της ΕΛΜΕ κ. Χαρά Κυριακάκη και ο Οργανωτικός Γραμματέας κ. Σπύρος Λαμπρινός κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους, πρώτο εκ των οποίων ήταν η επίσπευση των διαδικασιών των νέων αποσπάσεων και παρατάσεων. Επιπλέον, στο πλαίσιο της άρσης των αντικινήτρων για τη στελέχωση των σχολείων του εξωτερικού, τόσο τα μέλη της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όσο και το ΔΣ της ΟΛΜΕ επεσήμαναν την ανάγκη της κατάργησης της ρύθμισης για την απώλεια της οργανικής θέσης των εκπαιδευτικών.
Η Υφυπουργός υπογράμμισε πως η πολιτική ηγεσία προσπαθεί με όλους τους δυνατούς τρόπους να υποστηρίξει τα σχολεία του εξωτερικού, τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε αυτά και τους μαθητές. Στην κατεύθυνση αυτή ανέφερε την πρόσφατη Εγκύκλιο που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και που ορίζει τις εκπαιδευτικές μονάδες οι οποίες μπορούν να παραγγείλουν εκπαιδευτικό υλικό για το σχολικό έτος 2018-2019 (ΑΔΑ: Ω2Ψ44653ΠΣ-ΞΤ9).
Επιπρόσθετα, εκδόθηκε η Εγκύκλιος με την οποία καλούνται οι εκπαιδευτικοί της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να υπηρετήσουν σε σχολικές μονάδες του εξωτερικού, να υποβάλλουν αίτηση απόσπασης για το σχολικό έτος 2018-2019 (ΑΔΑ: 9ΧΥ64653ΠΣ-Ψ5Φ). Σημειώνεται ότι προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται από 10.05.2018 μέχρι 18.05.2018 και ώρα 15.00.
Τέλος, όσον αφορά την κατάργηση της απώλειας της οργανικότητας, η Υφυπουργός ανέφερε πως η πολιτική ηγεσία ακούει τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και επιδιώκει την σταδιακή επίλυση των θεμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου