Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Στο Παρίσι για την Υπουργική Διάσκεψη για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Στο Παρίσι μεταβαίνει ο Υπουργός Κ. Γαβρόγλου για την Υπουργική Διάσκεψη για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης

Στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, για να συμμετάσχει στην Υπουργική́ Διάσκεψη για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΧΑΕ), που πραγματοποιείται στις 24 και 25 Μαΐου.
Στη διάσκεψη συμμετέχουν περισσότεροι από 60 υπουργοί, 48 από τις χώρες του ΕΧΑΕ και αρκετοί άλλοι από χώρες μη μέλη.
Η γαλλική προεδρία πέρα από την προώθηση των στόχων του ΕΧΑΕ θέτει νέες προτεραιότητες. Δίνει ιδιαίτερο βάρος στο άνοιγμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα δικαιώματα των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, τη  φοιτητοκεντρική μάθηση και την αρτιότερη παιδαγωγική κατάρτιση των εκπαιδευτικών.
Ο κ. Γαβρόγλου θα μιλήσει σε δύο συνεδρίες υπουργών, την Παρασκευή 25 Μάιου με θέματα το «διεύρυνση των Πανεπιστημίων και τη διασφάλιση του δικαιώματος των σπουδών σε όλους» και «Θεμελιώδη δικαιώματα και κοινωνική ένταξη».
Τον κ.Γαβρόγλου συνοδεύουν, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος συγκεκριμένων συναντήσεων, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γιώργος Αγγελόπουλος, η Αναπληρώτρια καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ./ Προέδρος Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης Ιφιγένεια Καμτσίδου, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Ερρίκος Χάιμ Βεντούρας, ο Πρόεδρος του Erasmus Student Network Greece Κωστής Γιαννίδης και ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών Παντελής Κυπριανός.
Τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας θα λάβουν μέρους σε σειρά από συνεδρίες για ειδικότερα θέματα και θα έχουν συναντήσεις με αντιπροσωπείες άλλων χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου