Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Eνημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την εφαρμογή e-eggrafes για τις εγγραφές των μαθητών σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Eνημέρωση  σχετικά με την  εφαρμογή e-eggrafes

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, σας ενημερώνουμε ότι η εφαρμογή e-eggrafes που αφορά τις εγγραφές και ανανεώσεις εγγραφών των μαθητών σε δημόσια ΓΕΛ και ΕΠΑΛ λειτουργεί κανονικά στην ηλεκτρονική σελίδα https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/ και λειτουργούσε απρόσκοπτα όλο το Σαββατοκύριακο, όπου υποδέχθηκε ένα πλήθος γύρω στις 8.000 εγγραφές.
Η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών εγγραφών δεν παρείχε τις υπηρεσίες αιτήσεων μόνο στις 17/5/2018, από τις 11.00 έως στις 18/5/2018 στις 06.00 λόγω εργασιών στο πληροφοριακό σύστημα taxisnet. Η αδυναμία παροχής υπηρεσιών συνέβη λόγω της διαλειτουργικότητας των δύο πληροφοριακών συστημάτων και δεν οφείλεται σε αστοχία λειτουργίας της εφαρμογής e-eggrafes. Σε ενδεχόμενη περίπτωση αδυναμίας λειτουργίας της εφαρμογής (λόγω taxisnet) ή εργασιών συντήρησης θα υπάρχει σχετική ενημέρωση στην αρχική σελίδα της εφαρμογής e-eggrafes.
Η ηλεκτρονική εγγραφή/επανεγγραφή πραγματοποιείται από τους κηδεμόνες των μαθητών σε περίπτωση ανηλίκων με χρήση των κωδικών taxisnet ή  με τους κωδικούς taxisnet του ιδίου του μαθητή σε περίπτωση ενηλίκου. Το επώνυμο του κηδεμόνα στο taxisnet πρέπει να συμφωνεί με αυτό που είναι καταχωρισμένο στο πληροφοριακό σύστημα myschool, γι’ αυτό σε περίπτωση αδυναμίας ταυτοποίησης του κηδεμόνα θα πρέπει οι κηδεμόνες να επικοινωνούν με τον Διευθυντή του σχολείου φοίτησης.
Παρακαλούμε επίσης όλα τα ΜΜΕ να συμβάλλουν στην έγκυρη ενημέρωση των κηδεμόνων των μαθητών/-τριών, με βάση την σχετική εγκύκλιο που έχει αποσταλεί στα Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου