Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ Κ.Υ.Σ.Π.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Του Αιρετού Κ.Υ.Σ.Π.Ε.
Νίκου Φασφαλή
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνω ότι την Τρίτη 12 Ιουνίου στις 09:00 θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας συνεδρίαση του Κ.Υ.Σ.Π.Ε με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.«Εξέταση εκπρόθεσμων αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. για το σχολικό έτος 2018-2019 και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης»
2.«Εξέταση αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. για ένταξη σε ειδική κατηγορία για το σχολικό έτος 2018-2019 και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης»
3.«Εξέταση αιτήσεων για κατ΄ εξαίρεση απόσπαση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 Γ΄ παρ. 5 του Ν.1566/1985 (167 Α΄) για το σχολικό έτος 2018-2019 και λήψη απόφασης για διαμόρφωση σχετικής πρότασης»
Θα ακολουθήσουν και άλλες συνεδριάσεις μέχρι την ολοκλήρωση των αποσπάσεων. Αυτή προβλέπεται να γίνει μέσα σε μια εβδομάδα.
Πάντα κοντά σας,
Φασφαλής Νίκος­­
 
2ο - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Ανακοίνωση
Θέλω να ενημερώσω για το σοβαρό θέμα των αποσπάσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από Νομό σε Νομό.
Οι συνεδριάσεις του ΚΥΣΠΕ για το θέμα αυτό με βάση τον προγραμματισμό θα αρχίσουν την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 και θα ολοκληρωθούν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέσα σε μια εβδομάδα.
Δεν διστάζω να δηλώσω ότι η εξέταση των αιτήσεων για απόσπαση από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ πριν τη λήξη της σχολικής ικανοποιεί το αίτημα του Κλάδου για έγκαιρη πραγματοποίησή τους.
Ζητώ από την πολιτική ηγεσία του Υπουργού πριν την έναρξή τους να κατανοήσει:
  • Ότι τόσο η οικογενειακή κατάσταση όσο και οι οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν και οι εκπαιδευτικοί επιβάλλουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ικανοποίηση των αιτήσεων απόσπασής τους.
  • Η ικανοποίηση της αίτησης απόσπασής του εκπαιδευτικού συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του Σχολείου αφού του επιτρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό του στη σχολική αίθουσα.
Για τους παραπάνω λόγους πρέπει να δοθούν τα πραγματικά κενά της εκπαίδευσης και όχι να έχουμε μπροστά μας πριν την έναρξή τους την εικονική πραγματικότητα της προηγούμενης χρονιάς.
Θέλω, επίσης, να δηλώσω για άλλη μια φορά ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις υπηρεσιακές μεταβολές δημιουργεί αδικίες και πρέπει να αλλάξει ριζικά.

Δηλώνω ότι ως αιρετός εκπρόσωπος του Κλάδου στο ΚΥΣΠΕ θα συμβάλλω με όλες τις δυνάμεις μου για την πραγματοποίηση όσο το δυνατό περισσοτέρων αποσπάσεων, με τις αρχές της αντικειμενικότητας και πάνω από όλα της διαφάνειας που ο Κλάδος κατέκτησε μέσα από αγώνες.
Πάντα κοντά σας,

Φασφαλής Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου