Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Απίστευτη ταλαιπωρία σήμερα στην ψηφοφορία για το Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Αττικής και το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. - Ανάγκη άμεσης αλλαγής του Π.Δ. 1/2003




Στην Αθήνα σήμερα Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, όπως σε όλη τη χώρα, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) Αττικής και στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας.

Οι εκλογές διεξήχθησαν στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών, στους Αμπελόκηπους, σε ένα και μοναδικό εκλογικό κέντρο για ολόκληρη την Αττική, στο οποίο έπρεπε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα περί τα 1.200 μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., που εργάζονται σε δομές του Υπουργείου Παιδείας στην Αττική.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα απίστευτη ταλαιπωρία για τους εκλογείς, οι οποίοι παρέμειναν έως και 4 ώρες στην ουρά, η οποία αναπτύχθηκε πέριξ του οικοδομικού τετραγώνου!! 

Πολλοί μάλιστα εκ των εκλογέων δεν άντεξαν άλλο την ορθοστασία και αποχώρησαν της εκλογικής διαδικασίας μη ασκώντας το εκλογικό τους δικαίωμα.
Οι αναπληρωτές βεβαίως υπέστησαν το μαρτύριο της πολύωρης ορθοστασίας έως τέλους, λόγω της αδήριτης ανάγκης εξασφάλισης της Βεβαίωσης ψήφου την οποία απαιτούσε το ΕΣΠΑ για να πληρωθούν την ημέρα.

Κι όλα αυτά τα μαρτύρια, όλη αυτή η "νόθευση" του εκλογικού αποτελέσματος - εξαιτίας της αναγκαστικής φυγής των συναδέλφων -  ήταν αποτέλεσμα της τήρησης των παρωχημένων πλέον διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος 1/2003, οι οποίες προβλέπουν μια και μοναδική κάλπη, ένα και μόνον εκλογικό κέντρο, αλλά και άλλα πολλά ανεφάρμοστα πλέον λόγω των αλλαγών στον πληθυσμό του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. της χώρας, που από 700 μέλη το 2003(χρόνο έκδοσης του Π.Δ.), έφτασε άνω των 4.000 το 2018.

Επιτέλους πρέπει να αλλάξει το Προεδρικό Διάταγμα 1/2003 εδώ και τώρα, όσον αφορά στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) Αττικής και στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας.

Επιτέλους πρέπει να προβλεφθούν εκλογικά κέντρα σε κάθε Νομό και στην Αττική και Κεντρική Μακεδονία και άλλα πέραν του ενός και μοναδικού.

Επιτέλους πρέπει να έχει δυνατότητα του εκλέγεσθαι και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π.).

Επιτέλους πρέπει να υπάρξει ο προσήκων σεβασμός στα εκλογικά δικαιώματα και κατ επέκταση στην εκλογική διαδικασία του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π..

Βασίλης Βούγιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου