Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

"Πύλη Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π. Θεσσαλίας" - Δελτίο Τύπου του Αργύρη Μπίρη, Ψυχολόγου(ΠΕ23)



Δελτίο Τύπου

Αξιότιμοι συνάδελφοι ΕΕΠ και ΕΒΠ Θεσσαλίας,

Εδώ και αρκετά χρόνια, υπήρξε ανάγκη και αίτημα όλων των συναδέλφων του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) αλλά και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η υποστήριξή τους, η ενημέρωσή τους για τα τεκταινόμενα στο χώρο της ειδικής αγωγής, για συνδικαλιστικά και διοικητικά θέματα και κάθε άλλη πληροφορία που τους αφορά καθώς και η διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ τους, της ανταλλαγής γνώσεων, προβληματισμών, λύσεων.

Δυστυχώς, ως τώρα τόσο ο σύλλογος κυρίως και δευτερευόντως, λόγω διαφορετικού ρόλου, το υπηρεσιακό συμβούλιο, δεν προχώρησαν σε κάποια σχετική κίνηση. Υπήρξε δέσμευση προσωπική του συντάκτη, κατά τη συμμετοχή του στις εκλογές αιρετών αντιπροσώπων μας στο τοπικό υπηρεσιακό συμβούλιο, ότι σε περίπτωση εκλογής του, εντός μηνός, εκτός από τις άλλες του δεσμεύσεις απέναντί σας, θα δημιουργούσε κάποιου είδους ιστοσελίδα για την εκπλήρωση των παραπάνω αναγκών. Αν και λόγω του κανονισμού, καίτοι ο συντάκτης ήλθε δεύτερος σε ψήφους, έλαβε τη θέση του αναπληρωματικού μέλους ΠΥΣΕΕΠ, καθώς ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού αποφάσισε να ψηφίσει κομματικά το δεύτερο σχηματισμό που συμμετείχε στις εκλογές, με αποτέλεσμα οι δύο θέσεις αιρετών να μοιραστούν μεταξύ του Ενιαίου και Ανεξάρτητου Συνδυασμού Θεσσαλίας και του ετέρου πολιτικού σχήματος.

Παρά ταύτα, αποφάσισα να δημιουργήσω τελικώς τη σελίδα που περιλαμβάνει και ένα ιστολόγιο. Το γεγονός ότι δεν συμμετέχω ως τακτικό μέλος στο ΠΥΣΕΕΠ φυσικά με αφήνει έξω από την πρώτη γραμμή των διοικητικών τεκταινομένων που αφορούν το ΕΕΠ - ΕΒΠ και αυτό με τη σειρά του και εσάς έξω από την ενημέρωσή σας, όπως εγώ θα την ήθελα, άμεση και με εις βάθος γνώση του τι διαδραματίστηκε σε κάθε συνεδρίαση του οργάνου. Αυτό όμως αποτέλεσε μία δική σας επιλογή, την οποία δυστυχώς έπρεπε να την αναφέρω ώστε να γνωρίζετε τι συμβαίνει και γιατί οι πληροφορίες δεν θα έχουν την ποιότητα και συχνότητα που θα είχαν διαφορετικά.

Εν πάση περιπτώσει, ο συγκεκριμένος σχεδιασμός έγινε ώστε κάποιες υποσελίδες, όπως αυτή για τη υποστήριξη των συναδέλφων της παράλληλης στήριξης, της συλλογής νομοθεσίας κτλ. να έχουν περιεχόμενο αναφοράς και να μην χάνεται η πληροφορία τους στη ροή των σχολίων ενός ιστολογίου. Υπάρχει επίσης και μία σελίδα εγγραφής, πάρα πολύ σημαντική: Αυτή θα επιτρέψει την πραγματική μας γνωριμία, εξατομικευμένη ενημέρωση (λ.χ. κάτι σημαντικό που αφορά αναπληρωτές θα σταλεί με ειδικό μήνυμα προς αυτούς και μόνον, αντί για μια θάλασσα άσχετων ειδήσεων για τα πάντα), αποστολή εκτάκτων SMS μηνυμάτων κτλ. Συμπληρώστε τη με όλα τα στοιχεία άμεσα για να έχουμε μία χαρτογράφηση και του προσωπικού (κατανομές, ειδικότητες, ποσοστά και πλήθος άλλων στατιστικών στοιχείων που θα αναρτηθούν προς ενημέρωση όλων, όταν θα έχουμε ένα καλό δείγμα) πέραν των δομών ειδικής αγωγής αλλά και όλων των σχολικών μονάδων που απασχολούν ΕΕΠ και ΕΒΠ.
Η διεύθυνση της Πύλης ΕΕΠ - ΕΒΠ Θεσσαλίας είναι η εξής: http://users.sch.gr/biris/speceduthess/

Μπείτε και πλοηγηθείτε. Αναμένω προτάσεις, σχόλια, ερωτήσεις, να τα συζητήσουμε και να κάνω όποια αλλαγή κριθεί σκόπιμη.

Επίσης, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι υπάρχει και στο Facebook η "αδελφή σελίδα" υπό τον τίτλο "Πύλη ΕΕΠ - ΕΒΠ Θεσσαλίας". Αναζητήστε τη, εγγραφείτε και έχετε ένα ακόμη κανάλι επικοινωνίας. Σταδιακά, τα άρθρα της ιστοσελίδας θα δημοσιεύονται και στη σελίδα του Facebook.

Με εξαιρετική τιμή,

Αργύρης Μπίρης

Ψυχολόγος του ΚΕΣΥ Μαγνησίας, αποσπασμένος στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς

Κιν. 6932840538

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου