Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Μόνον ο Προϊστάμενος ΚΕ.Δ.Δ.Υ.(Κ.Ε.Σ.Υ.) θα εισηγείται για την τοποθέτηση εκπαιδευτικών για την Παράλληλη Στήριξη - Νέα Εγκύκλιος του ΥΠ.Π.Ε.Θ.


Με εισήγηση μόνον του Προϊσταμένου του οικείου ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ή του Κ.Ε.Σ.Υ. μετά την έναρξη λειτουργίας του, λαμβάνοντας υπόψη τις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες των μαθητών και Απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, πραγματοποιείται η τοποθέτηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη των αναγκών φοίτησης των μαθητών με έγκριση παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης.

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε Εγκύκλιο με Αριθ. Πρωτ. 187907/Ε1/5-11-2018, του Γενικού Γραμματέα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Ηλία Γεωργαντά που απεστάλη στις Π.Δ.Ε. της χώρας και άλλη μια αρμοδιότητα των πρώην Σχολικών Συμβούλων δεν μεταβιβάζεται στους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου που προσφάτως τους αντικατέστησαν.

Έτσι αίρεται η έως σήμερα ισχύουσα Εγκύκλιος με αριθμ.πρωτ.161134 /Γ6/7-10-2014 και θέμα: « Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης» , του τέως Υφυπουργού Παιδείας Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, η οποία προέβλεπε πως οι αναπληρωτές για την Παράλληλη Στήριξη θα τοποθετούνται μόνο μετά από συνεργασία και σύμφωνη γνώμη του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, του Προϊσταμένου του οικείου ΚΕ.Δ.Δ.Υ., και των αρμοδίων Σχολικών Συμβούλων Ειδικής και Γενικής Αγωγής.

Βασίλης Βούγιας


Δείτε την Εγκύκλιο με Αριθ. Πρωτ. 187907/Ε1/5-11-2018, του Γενικού Γραμματέα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Ηλία Γεωργαντά, η οποία θα ισχύει από δω και πέρα

Δείτε την έως σήμερα ισχύουσα Εγκύκλιο με αριθμ.πρωτ.161134 /Γ6/7-10-2014 « Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου