Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Τι ειπώθηκε για τους διορισμούς, τις οργανικές θέσεις, το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., κ.α., στη συνάντηση του Διευθυντή Ε.Α.Ε. Π. Κασσιανού με τους Αιρετούς Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.






Της Γεωργίας Μπουλμέτη και του Βασίλη Βούγια,

Αιρετών Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα Παρασκευή 08 Φεβρουαρίου 2019 στο Υπουργείο Παιδείας, προγραμματισμένη συνάντηση του Διευθυντή Ε.Α.Ε. κου Παναγή Κασσιανού με τους Αιρετούς Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Γεωργία Μπουλμέτη και Βασίλη Βούγια.

Από τη συνάντηση προέκυψαν τα παρακάτω:

1. - Η Υπουργική Απόφαση συγκρότησης του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) βρίσκεται για υπογραφή στο γραφείο του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου.

2.- Δεν έχει ξεκαθαρισθεί ακόμη αν οι αιτήσεις για συνάφεια Μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, συναδέλφων Ε.Ε.Π., οι οποίες έχουν υποβληθεί στο Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. πριν την ισχύ του νόμου 4589/τ.Α’/29-01-2019 θα εξετασθούν από το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ή από τα οικεία Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. όπως ο νέος νόμος προβλέπει.

 Εδώ να υπενθυμίσουμε πως τροποποιήθηκε το άρθρο 13 του Π.Δ.1/2003 (ΦΕΚ 1 Α΄), που αφορά στις αρμοδιότητες των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.), με το άρθρο 40 του νόμου 4589/τ.Α’/29-01-2019 «Διατάξεις για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση». - http://seepea-stella.blogspot.com/2019/02/blog-post_76.html
Συγκεκριμένα:

Στο άρθρο 13 που αφορά στις αρμοδιότητες των Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ύστερα από την παράγραφο 10 προστίθενται οι παράγραφοι 11,12 και 13 ως εξής:

«11. Γνωμοδοτούν για τη χορήγηση αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης στο ΕΕΠ και ΕΒΠ, καθώς και για την
ανάκλησή τους.
12. Γνωμοδοτούν για τη χορήγηση αδειών χωρίς αποδοχές στο ΕΕΠ και ΕΒΠ.
13. Γνωμοδοτούν για τη συνάφεια των τίτλων μεταπτυχιακών σπουδών με το αντικείμενο της
απασχόλησης των μελών ΕΕΠ.»


3. - Πρόθεση του Υπουργείου είναι να συστήσει τις νέες οργανικές θέσεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και να τις δώσει για κάλυψη στις επικείμενες Μεταθέσεις για το 2019.

4. - Έχει γίνει δεκτή από το Υπουργείο Παιδείας εισήγηση για ίδρυση Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αθηνών.

5. - Θα υπάρξει δυνατότητα διόρθωσης από τους ενδιαφερόμενους των όποιων λαθών στην καταχώριση στοιχείων στον Ο.Π.Σ.Υ.Δ..

6. - Το Υπουργείο ευελπιστεί πως το Α.Σ.Ε.Π. θα εκδώσει την Προκήρυξη για τους μόνιμους διορισμούς εντός μηνός από το Φ.Ε.Κ. του νόμου 4589/2019.

7. - Eφόσον έως τις 15.7.2019 δεν έχουν εκδοθεί  Πίνακες κατάταξης υποψήφιων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών της γενικής εκπαίδευσης και της Ε.Α.Ε., μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., όπως ο νόμος 4589/τ.Α’/29-01-2019 με το σύστημα μόνιμων διορισμών ορίζει, θα ισχύσουν οι παρόντες Πίνακες Κατάταξης και δεν πρόκειται να ισχύσει η παράγραφος 6 του άρθρου 63 του νόμου 4589/τ.Α’/29-01-2019, που λέει πως: 

"Σε εξαιρετικές περιπτώσεις εκτάκτων και επειγόντων λόγων δημοσίου συμφέροντος μπορούν να προσλαμβάνονται προς κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της εκπαίδευσης ως προσωρινοί αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι υποψήφιοι που είναι ενταγμένοι στους προσωρινούς αξιολογικούς πίνακες, σύμφωνα με τη διαδικασία των προηγούμενων παραγράφων, και μέχρι την έκδοση των τελικών πινάκων."

Να τονιστεί εδώ πως οι παρόντες Πίνακες, στην περίπτωση πάντα που παρέλθει η 15.7.2019 και δεν έχουν εκδοθεί Πίνακες κατάταξης  με το νέο σύστημα, θα ισχύσουν όπως ήσαν στην αρχή του σχολικού έτους και δεν θα έχουν πρόβλημα όσοι διεγράφησαν λόγω του ότι δεν ανέλαβαν υπηρεσία φέτος.

Επαναλαμβάνουμε πως αυτά θα ισχύσουν στην περίπτωση που δεν έχουμε Πίνακες Κατάταξης με το νέο σύστημα έως 15-7-2019.

8. - Μας ξεκαθαρίσθηκε τέλος πως:

  • Για την προϋπηρεσία σε Α.Ε.Ι. δεν προβλέπεται μοριοδότηση στο νέο σύστημα μόνιμων διορισμών.
  • Προϋπόθεση να μπει  κάποιος εκπαιδευτικός στον Κύριο Πίνακα Ε.Α.Ε. είναι το Διδακτορικό στην Ε.Α.Ε. ή Μεταπτυχιακό στην Ε.Α.Ε. ή 50 μήνες προϋπηρεσία στην Ε.Α.Ε..
  • Για τις ημερομηνίες κατάθεσης και ισχύος των δικαιολογητικών των υποψηφίων, αρμόδιο είναι το Α.Σ.Ε.Π..
Βασίλης Βούγιας & Γεωργία Μπουλμέτη

Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου