Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Σταυρούπολης καθάρισαν τις κερκίδες του γηπέδου της Τούμπας μετά τον αγώνα του Π.Α.Ο.Κ.



«Λαμπίκο» έκαναν τις κερκίδες του γηπέδου της Τούμπας μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης οι οποίοι, μετά τον αγώνα ΠΑΟΚ - Ατρόμητος, μάζεψαν όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά και τα εναπόθεσαν στους ειδικούς κάδους που διαθέτει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στις εισόδους των θυρών του γηπέδου.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω του προγράμματος PAOK Action και στο πλαίσιο μιας συνέργειας ανακύκλωσης με τον δήμο Παύλου Μελά, φιλοξένησε στη Θύρα 8, μαθητές που συνοδεύονταν από εκπαιδευτικούς, γονείς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Τμήματος Καθαριότητας της Διεύθυνσης περιβάλλοντος και πρασίνου του δήμου. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα και την αποχώρηση των φιλάθλων, οι μαθητές παρέμειναν στις κερκίδες και προχώρησαν σε μια συμβολική συγκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών.



Να σημειωθεί ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ συμμετέχει στη διαδικασία της ανακύκλωσης συσκευασιών στα προγράμματα του Μπλε Κάδου, συνεργαζόμενη με τον δήμο Θεσσαλονίκης, τόσο στη συλλογή και ρίψη πλαστικών μπουκαλιών, όσο και στη συλλογή καπακιών με σκοπό την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων για συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. Παράλληλα, εφαρμόζονται προγράμματα ανακύκλωσης και εντός των γραφείων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, του προπονητικού κέντρου της Ν. Μεσήμβριας και σε άλλους χώρους της ΠΑΕ.


Στα σχολεία του δήμου Παύλου Μελά έχει ξεκινήσει η λειτουργία πιλοτικού προγράμματος ανακύκλωσης με διαλογή απορριμμάτων και την εναπόθεσή τους σε 3 διαφορετικούς κάδους (στον κίτρινο κάδο το χαρτί, στο μπλε κάδο το αλουμίνιο και στον κόκκινο κάδο το πλαστικό) και επιδιώκεται μέσω της βιωματικής προσέγγισης, η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των μαθητών στην ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή και σε δεύτερο στάδιο η εφαρμογή του προγράμματος στις γειτονιές του δήμου.


amna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου