Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πύργου: «Οι Μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται και η Κοινωνία ευαισθητοποιείται» - Εκδήλωση στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου



Μια πολύ όμορφη εκδήλωση πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 14 Μαρτίου το ΕΕΕΕΚ Πύργου στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου, υπό την διοργάνωση των επιτροπών οργάνωσης της εκστρατείας Εcomobility και της εκστρατείας Free Mobility, του εθελοντικού οργανισμού για το αστικό περιβάλλον Ecocity.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου κα Αγγελική Πετρόγιαννη και αμέσως μετά το λόγο πήρε η κα Χριστιάνα Πειρασμάκη, υπεύθυνη των Επιτροπών Αξιολόγησης.
Στην παρουσίαση που πραγματοποίησαν οι καθηγητές του Ειδικού Σχολείου Ζέρβας Κωνσταντίνος, Ρηγοπούλου Αικατερίνη και Αντωνοπούλου Σωτηρία, μαζί με μαθητές, τονίστηκε ιδιαίτερα το πως θα πρέπει να βελτιωθούν οι συνθήκες κυκλοφορίας, αλλά και το πόσο αναγκαίος είναι σεβασμός στο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης στην πόλη, τονίζοντας μέσα από διάφορα παραδείγματα ότι αποτελεί επίπεδο επίδειξης πολιτισμού και επένδυση ποιότητας στη ζωή μας.
Χαρακτηρικά ανέφεραν το παράδειγμα του seatrac, το οποίο προσφέρει την ελεύθερη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα, χωρίς όμως να επιβαρύνει το περιβάλλον στο οποίο εγκαθίσταται.
Η εκδήλωση με θέμα «Ελεύθερη πρόσβαση για όλους στη θάλασσα» ολοκληρώθηκε με ένα μικρό θεατρικό στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές του σχολείου, δείχνοντας με συμβολικό τρόπο την αναγκαιότητα της εύκολης πρόσβασης των ατόμων με κινητικά προβλήματα και αναπηρίες μέσα και έξω από την πόλη.
Με το σύνθημα «Οι Μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται και η Κοινωνία ευαισθητοποιείται» η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στην πόλη του Πύργου, ενώ όπως επισημάνθηκε και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Εκστρατεία προσφέρει την ευκαιρία στους έφηβους και στον περίγυρό τους, να μάθουν να ζουν σε συνθήκες κοινωνικής ισότητας και ελευθερίας, να προστατεύουν το περιβάλλον και να εργάζονται για να αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στις πόλεις. Σε δεύτερο επίπεδο, οι Εκστρατείες ECOMOBILITY και FREE MOBILITY, στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων μεγάλων πόλεων, κυρίως, για την λύση σε προβλήματα που προκαλούνται από την αδιαφορία στις επισημάνσεις των επιστημόνων και την έλλειψη σεβασμού στις αρχές της κοινωνικής συμβίωσης
Το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου κ. Λάμπης Αριστειδόπουλος με τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιάννη Πλεμμένο, ο Αξιωματικός της Τροχαίας Πύργου κ. Δημήτρης Κίτσος, η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κα Τίτα Τερζή και ο Γραμματέας του Σωματείου Παραπληγικών-Κινητικά Αναπήρων ΠΕ Ηλείας και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Παπανικολόπουλος μαζί με τον Ταμία και επίσης υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο κ.Γιάννη Πετρόπουλο.

myilianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου