Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Νέα αίθουσα καινοτόμων θεραπειών στο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας από δωρεές πολιτών



Το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας εγκαινιάζει την νέα αίθουσα καινοτόμων θεραπειών την Παρασκευή 22/3/2019  στις  10.00πμ. στο σχολικό συγκρότημα επί της Βασ. Γεωργίου (απέναντι από τον Σκλαβενίτη) αμέσως μετά την σχολική εορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Η αίθουσα δημιουργήθηκε με δωρεές πολιτών, που κάλυψαν εξ ολοκλήρου το κόστος της εις μνήμη του Οδυσσέα, μαθητή του σχολείου, ο οποίος την 28η Οκτωβρίου του 2018, έφυγε από κοντά μας για να συνεχίσει το Ταξίδι του.

Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένας χώρος για θεραπεία, όπου τα παιδιά θα μπορούν να ασκούνται σε κατάλληλες συνθήκες, με ειδικού πάχους στρώματα που απορροφούν τους κραδασμούς και
την πρόσθετη πίεση, για την αποφυγή τραυματισμών, να χρησιμοποιούν μπάλες pilates για stretching ή διατάσεις σε ρολά και ενδυνάμωση σε σφήνα ή πολύζυγο, να εκπαιδεύονται στην όρθια θέση σε ορθοστάτη ειδικά διαμορφωμένο. Ο χώρος εξοπλίστηκε με όλα τα παραπάνω.

Επιπλέον, σκοπός αυτής της αίθουσας είναι η αποφόρτιση. Ο χώρος αποπνέει μια ιδιαίτερα ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα, με χρώματα σε αποχρώσεις της μέντας και του κυπαρισσιού, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε τα παιδιά να ασκούνται στην χαλάρωση – στην βαθιά αναπνοή – στην εστίαση στο σώμα- στην ρύθμιση των συναισθημάτων τους και την διαχείριση του άγχους με σκοπό την καλύτερη εσωτερική ισορροπία. Στα πλαίσια αυτής της προσέγγισης δημιουργήθηκε μια θέση Η/Υ με πρόγραμμα της HeartMath που έχει χρησιμοποιηθεί με πολύ καλά αποτελέσματα στην εκπαίδευση πολλών μαθητών για την διαχείριση του άγχους και την αύξηση της αποδοτικότητας – ανθεκτικότητας και ιδιαίτερα σε περιπτώσεις Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/ Υπερκινητικότητας ή ΔΕΠΥ  και αυτισμού.

humansofkalamata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου