Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Β/ΘΜΙΑΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ Υ.ΠΑΙ.Θ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12/9/2013



 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΘΗΓΗΤΏΝ  ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Θέμα: Αιτήματα των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα

Η κατάργηση, άκριτα και χωρίς επιστημονική επιχειρηματολογία, των νευραλγικών (και στην ουσία πολυπληθέστερων σε μαθητικό δυναμικό) τομέων Υγείας-Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Αισθητικής - Κομμωτικής στα ΕΠΑΛ -ΕΠΑΣ, καθώς και αντίστοιχων ειδικοτήτων στις ΣΜΕΑΕ δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης- Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) και ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής- συνεπάγεται:
α.) Tη συρρίκνωση του Δημόσιου Επαγγελματικού Σχολείου και τον άμεσο αποκλεισμό περισσότερων από 20.000 μαθητών (κατά κύριο λόγο κοριτσιών) και την βίαιη εξώθησή  τους προς την ιδιωτική εκπαίδευση.
β) Τη στέρηση της δυνατότητας πρόσβασης των παραπάνω μαθητών και μαθητριών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση .
γ) Tη διαθεσιμότητα και επικείμενη απόλυση 2.122 Εκπαιδευτικών Λειτουργών από τους παραπάνω τομείς καθώς και όλων των εργαστηριακών καθηγητών  του κλάδου ΔΕ. η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων με πολυετή εμπειρία και υψηλό μορφωτικό επίπεδο (δεύτερα πτυχία, μεταπτυχιακά, πολλαπλές εξειδικεύσεις ειδικά στην περίπτωση των ΣΜΕΑΕ), με κριτήριο αριθμητικό και ουδόλως βασισμένο σε όποιας μορφής αξιολόγηση αυτού του δυναμικού και του έργου που μέχρι πρόσφατα παρείχε.
ΖΗΤΑΜΕ:
1) ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΩΝ ΤΟΜΈΩΝ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΉΤΩΝ  ΤΩΝ ΕΠΑΛ -ΕΠΑΣ που καταργήθηκαν, με ένταξη όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων  στην τυπική εκπαίδευση  (Επαγγελματικό  Λύκειο) και όχι στις δομές  κατάρτισης. και άμεση ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ  ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
2) ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΙΑ  ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΕ  ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ  ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ. Υποβολή αιτήματος του ΥΠΑΙΘ στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  για άμεση πρόβλεψη ανάλογων θέσεων εκπαιδευτικών  σε όλες τις  δομές του ΥΠΑΙΘ  ( π.χ.:ΣΕΚ, ΙΕΚ, ΤΕΙ, ΑΕΙ)

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΘΗΓΗΤΏΝ  ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς
την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 12.00
για δεύτερη φορά σε παράσταση διαμαρτυρίας
έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου