Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΕΛΕΧΩΣΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΑ ΣΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ



 
Μεγάλο μπέρδεμα με τη συγκρότηση των Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π, συμβουλίων που θα επικυρώσουν τους αξιολογικούς πίνακες Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π, ώστε να μπορέσουν να προσληφθούν οι συνάδελφοι αναπληρωτές Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π, όσοι ολίγοι προσληφθούν.

  
Κάποια Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π διατηρούν την παλιά σύνθεση ακόμα. 

Κάποια άλλα έχουν προχωρήσει σε ανασυγκρότηση της σύνθεσής τους σύμφωνα με το νόμο 4186/2013.


Όμως  η ανασυγκρότηση αυτή  δεν έγινε στο Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π της Αττικής, καθόσον ο αρμόδιος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης θεωρεί πως δεν είναι δυνατή η διασφάλιση της νομιμότητας διότι δεν προβλέπονται στο νόμο ποιοί θα είναι ακριβώς οι αναπληρωτές των μελών του Συμβουλίου.


Επιπρόσθετα στην Περιφέρεια Αττικής δεν λειτουργούσε το συμβούλιο ούτε με την παλαιά σύνθεση λόγω παραιτήσεως της Προέδρου αυτού και έτσι οι αξιολογικοί πίνακες αναπληρωτών Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π βρίσκονται στο κενό και οι δομές Ειδικής Αγωγής συνεχίζουν και θα συνεχίζουν στο δρόμο που οδηγεί στη βέβαιη διάλυσή τους.


 Τώρα, κατά την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, η Διεύθυνση Ε.Α.Ε είπε πως θα καταθέσει νέα τροπολογία για διόρθωση του προβλήματος σε άσχετο νομοσχέδιο.


 Που πάει να πει μεγάλη καθυστέρηση στην κύρωση των πινάκων. Μεγάλη καθυστέρηση στην πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π. Μεγάλη καθυστέρηση στη στελέχωση των δομών Ε.Α.Ε.


Κλαυσίγελως... και πολλά ερωτήματα.



  • ...Οι άλλοι Περιφερειακοί Διευθυντές γιατί δεν βρήκαν αυτό το πρόσκομμα που βρήκε ο της Αττικής;



  •  Στη Βουλή κατά τη συζήτηση του ν/σ τόσοι νομοτεχνικοί δεν είδαν αυτή την παράλειψη, αυτό το κενό νόμου στη ρύθμιση για τα Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π;

  

  • Όλοι μας το ανακαλύψαμε τώρα, λίγο πριν την ανακοίνωση των πινάκων των αναπληρωτών;


 Εντάξει, υπάρχει κενό νόμου, αλλά είναι στα χέρια των Περιφερειακών Διευθυντών  Εκπαίδευσης να διευκολύνουν στην άρση του επερχόμενου αδιεξόδου και να καθορίσουν αυτοί τους αναπληρωτές των μελών του συμβουλίου, αυτή τη δύσκολη στιγμή, κάτι που βεβαίως έπραξαν αρκετοί εξ αυτών, πλην Λακεδαιμονίων.


Γιατί τι φταίει ο μαθητής, ο γονέας και κηδεμόνας αυτού, ο αναπληρωτής, η Ειδική Αγωγή, η Παιδεία της Ελλάδας και ρίχνονται βορά στον γραφειοκρατικό Μινώταυρο για μια ακόμη φορά;


Γι αυτό


ΣΤΕΛΕΧΩΣΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΑ ΣΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.


Βασίλης Βούγιας

29/9/2013


Υ.Γ:  Έχω επισημάνει εδώ και καιρό την παράλειψη στη ρύθμιση του ν.4186/2013, η οποία έχει να κάνει με τη σύνθεση του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π, όπου δεν ορίζεται Πρόεδρος- Βλέπε: http://seepea-stella.blogspot.gr/2013/09/2-28.html).

 Τέλος,  τω καιρώ εκείνω, του νομοσχεδίου 4186/2013 στη Βουλή, είχα επισημάνει σωρεία παραλείψεων σε διάφορες ρυθμίσεις όπου άλλες διορθώθηκαν και άλλες όχι. Για τα Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π είχα αναφέρει τα εξής:http://seepea-stella.blogspot.gr/2013/09/blog-post_2700.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου