Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Πλήθος νέων Τροπολογιών (51 τον αριθμό) στο ν/σ για το Νέο Λύκειο που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής

Νέο Λύκειο: Αύξηση των μαθητών κατά 10% στις αίθουσες μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις
Στις 51 τροπολογίες στο νομοσχέδιο - Αύξηση ωραρίου κατά δύο επιπλέον ώρες των πανεπιστημιακών
Παπαματθαίου Μάρνυ
Αυξάνεται κατά δύο ώρες το ωράριο στους πανεπιστημιακούς καθηγητές και στους καθηγητές ΤΕΙ, από 6 ώρες την εβδομάδα 8 ώρες. Το ωράριο διδασκαλίας των εκπαιδευτικών των ανωτάτων ιδρυμάτων βέβαια αυξάνεται κατά δύο ώρες μόνο εφόσον τα τμήματα το κρίνουν σκόπιμο.
 

 Επίσης δίνεται η δυνατότητα στα δημοτικά, γυμνάσια η λύκεια να αυξήσουν σε εξαιρετικές περιπτώσεις τον αριθμό των μαθητών τους ανά τμήμα κατά 10%.



Αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων σε πλήθος νέων τροπολογιών (51 στο σύνολο)  που κατατέθηκαν από το υπουργείο Παιδείας στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.
 

Επίσης δίνεται η δυνατότητα όταν εφαρμοσθεί το νέο εξεταστικό σύστημα της «τράπεζας θεμάτων», από την οποία θα αντλείται στο μέλλον το 50% των ζητημώτν προς εξέταση, να γίνεται η κλήρωση των θεμάτων ανά σχολείο και όχι κεντρικά.



Παράλληλα με τις τροπολογίες προβλέπεται η δυνατότητα για τους εκπαιδευτικούς των τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν να διατεθούν για παροχή έργου στα Επαγγελματικά Λύκεια εντός της ίδιας διεύθυνσης στην οποία έχουν μεταταχθεί για το έτος 2013-14.
 

Τέλος, προβλέπονται πολλές ανακατατάξεις στο νέο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων στο Λύκειο, στη Γ' τάξη της βαθμίδας μειώνεται κατά μία ώρα η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών υπέρ των Λατινικών, η διδασκαλία των οποίων όμως περιορίζεται στη Β΄ τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου