Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Με Τροπολογία της τελευταίας στιγμής επιταχύνονται οι διαδικασίες συγκρότησης των "νέων" Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην πρόσληψη των Αναπληρωτών Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π



Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παράγραφο 3 του άρθρου 28, η οποία αφορά στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π), ο Υπουργός Παιδείας προχώρησε σε μια αλλαγή όσον αφορά στην απόφαση συγκρότησης την οποία τελικά ΔΕΝ θα εκδίδει ο ίδιος.

Αυτή η αλλαγή της τελευταίας στιγμής είναι πολύ σημαντική, διότι επιταχύνονται οι διαδικασίες της Απόφασης συγκρότησης των Συμβουλίων αυτών και η υπογραφή αυτής, προφανώς από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Έτσι θα υπάρξουν και θα λειτουργήσουν σύντομα, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, τα Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π της χώρας, εξετάζοντας τη συνάφεια των μεταπτυχιακών των Αναπληρωτών, ώστε να μπορέσουν να αναρτηθούν οι Αξιολογικοί Πίνακες, να εξετασθούν οι ενστάσεις επ αυτών για να προβούν στις τοποθετήσεις των συναδέλφων στις δομές Ε.Α.Ε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.



Κατά τα φαινόμενα λοιπόν η παράγραφος 3, του άρθρου 28, διαμορφώνεται ως εξής:



3. Στις περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης συγκροτείται το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΠΥΣΕΕΠ), το οποίο είναι πενταμελές και αποτελείται από έναν Διευθυντή Εκπαίδευσης κατά προτίμηση με σπουδές ή εμπειρία στην Ειδική Αγωγή ως Πρόεδρο, έναν Διευθυντή  Εκπαίδευσης κατά προτίμηση με σπουδές ή εμπειρία στην Ειδική Αγωγή, έναν Σχολικό σύμβουλο ΕΑΕ και δύο αιρετά μέλη ΕΕΠ αναπληρούμενα από αναπληρωματικά μέλη ΕΕΠ. Γραμματέας και αναπληρωτής αυτού ορίζονται από τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι υπηρετούν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Τα θέματα στο ΠΥΣΕΕΠ εισηγούνται ο πρόεδρος ή μέλος που ορίζεται από τον πρόεδρο. Όταν εξετάζονται θέματα που αφορούν το ΕΒΠ στις συνεδριάσεις συμμετέχει και ένας εκπρόσωπος του ΕΒΠ ο οποίος ορίζεται όπως και οι αναπληρωτές όλων των μελών της παρούσης παραγράφου με την απόφαση συγκρότησης.
(Aφαιρείται η φράση: "...του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων")



  

Βασίλης Βούγιας

9/9/2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου