Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Τμήματα Γαλλικών για Δημοσίους Υπαλλήλους


Πρόγραμμα επιμόρφωσης στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης στη γαλλική γλώσσα

Στο πλαίσιο υλοποίησης του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης και του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας, το οποίο αφορά στην επιμόρφωση στελεχών της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης στη γαλλική γλώσσα, σας πληροφορούμε ότι πρόκειται να ξεκινήσει η σειρά μαθημάτων γαλλικής γλώσσας για δημόσιους υπαλλήλους, για το δεύτερο εξάμηνο του έτους 2013.
Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο στοχεύει στην εκπαίδευση δημοσίων υπαλλήλων στα Γαλλικά σε τμήματα διαφόρων επιπέδων με επιμέλεια του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, θα επαναλειτουργήσει για την περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2013 για περιορισμένο αριθμό εκπαιδευομένων, δημόσιων υπαλλήλων.
Ειδικότερα για την προαναφερόμενη περίοδο, και στο πλαίσιο της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μας στο πρώτο εξάμηνο του 2014, η κύρια ομάδα στόχος είναι οι υπάλληλοι που στελεχώνουν τις Ομάδες Υποστήριξης της Ελληνικής Προεδρίας.
Οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι, οι οποίοι στελεχώνουν τις ανωτέρω Ομάδες θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση στη Διεύθυνση Διοικητικού / Προσωπικού της Υπηρεσίας τους.
Οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των οικείων υπηρεσιών είναι αρμόδιες, στη συνέχεια, να καταρτίσουν τις καταστάσεις υπαλλήλων που έχουν υποβάλλει αίτηση για να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα, οι οποίες θα πρέπει υποχρεωτικά να περιλαμβάνουν:
1.Το όνομα και το επώνυμο του ενδιαφερομένου
2.ΑΔΑ της απόφασης συγκρότησης της σχετικής Ομάδας για την Υποστήριξη της Ελληνικής Προεδρίας
3.Το επίπεδο γνώσης της Γαλλικής γλώσσας (τουλάχιστον επίπεδο Β1)
4.Τα στοιχεία επικοινωνίας του ενδιαφερομένου υπαλλήλου
5.Το e-mail του ενδιαφερόμενου.

Ειδικά για το επίπεδο γνώσης της Γαλλικής Γλώσσας, σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν υπάλληλοι που διαθέτουν τουλάχιστον γνώσεις επιπέδου Β1. Στην περίπτωση που ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι δεν διαθέτουν τυπικό αποδεικτικό γλωσσομάθειας (βεβαίωση ή τίτλο σπουδών), το επίπεδο της γλωσσομάθειας θα διαπιστώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο στην έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος.
Οι ανωτέρω καταστάσεις θα πρέπει να αποσταλούν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση gyioulos@ydmed.gov.gr εντός αποκλειστικής προθεσμίας έως και την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013, προκειμένου να γίνει ο σχετικός έλεγχος και να διαβιβαστούν έγκαιρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο.
Επισημαίνεται, ότι οι υπάλληλοι που θα επιλεγούν για την παρακολούθηση των μαθημάτων θα ενημερωθούν από τις Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των Υπηρεσιών τους.

Στην περίπτωση που δεν συμπληρωθούν όλες οι θέσεις του προγράμματος από ενδιαφερόμενους υπαλλήλους της ομάδας στόχου, οι λοιπές θέσεις θα καλυφθούν από υπαλλήλους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα τα προηγούμενα έτη, οι οποίοι και θα ενημερωθούν με νεώτερη ανακοίνωση της Υπηρεσίας μας.
Η διεξαγωγή του προγράμματος θα γίνεται στην Αθήνα κάθε Παρασκευή από ώρα 16:00 έως ώρα 19:00.
Τέλος, για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων, γνωστοποιείται ότι όσοι επιλεγούν για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα θα κληθούν να καταβάλλουν κατά την εγγραφή τους στο Γαλλικό Ινστιτούτο το ποσό των 30 ευρώ (frais du dossier).
Παρακαλούνται οι Υπηρεσίες Διοικητικού/Προσωπικού στις οποίες απευθύνεται η παρούσα εγκύκλιος να την αποστείλουν αυθημερόν στις υπηρεσίες που εποπτεύουν.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφόρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου