Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Διαμαρτυρία συλλόγου ''ΟΔΥΣΣΕΙΑ'' για τον άδικο τρόπο κατάρτισης των οριστικών πινάκων των υποψηφίων για πρόσληψη ως Ειδικό Βοηθητικό προσωπικό (Ε.Β.Π.)




Οδύσσεια'' Σύλλογος ΑμεΑ Νομού Αργολίδας

8 Σεπτεμβρίου 2013

Θέμα¨Διαμαρτυρία συλλόγου ''ΟΔΥΣΣΕΙΑ'' για τον άδικο τρόπο κατάρτισης των οριστικών πινάκων των υποψηφίων για πρόσληψη ως Ειδικό Βοηθητικό προσωπικό (Ε.Β.Π.)

Κύριε υπουργέ σύμφωνα με την προκύρηξη του Υπουργείου σας με θέμα την πρόσκληση υποψηφίων για την πρόσληψη προσωρινών αναληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) και αναπληρωτών από τον κλάδο ΔΕ1 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) για τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. για το σχολικό έτος 2013-2014 της 28.08.2013 οι υποψήφιοι για πρόσληψη ως Ε.Β.Π. καταχωρούνται σε 2 πίνακες. Πίνακας (Α) για όσους έχουν τυπικά προσόντα και βαθμό αναπηρίας τουλάχιστον 67% και πίνακας (Β) για όσους έχουν τα τυπικά προσόντα.

Τυπικά προσόντα για την κατάρτιση πινάκων θεωρούνται το πτυχίο Τμήματος Προσχολικής Αγωγής για παιδιά με ειδικές ανάγκες ή τμήματος Κοινωνικών Φροντιστών Τ.Ε.Ε. Β κύκλου ή του αντίστοιχου Τμήματος Ειδίκευσης Επιμελητών Κοινωνικής Πρόνοιας ή Νηπιοβρεφοκόμων των πρώην Τεχνικών και Επαγγελματικών Λυκείων & Ενιαίων Πολυκλαδικών Λυκείων ή Πτυχίο Προσχολικής Αγωγής Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών με ειδικές ανάγκες Ι.Ε.Κ. ή προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης Ι.Ε.Κ.

Από τα παραπάνω φαίνεται καθαρά ότι στον Β πίνακα εξισώνονται οι εξειδικευμένοι κάτοχοι Πτυχίων Ειδικής Αγωγής με τους κατόχους απολυτηρίου Τ.Ε.Ε. Τ.Ε.Λ ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου. Είναι ένας άδικος τρόπος εξομοίωσης γιατί 1) δεν αποτυπώνει σωστά τα πραγματικά προσόντα των υποψηφίων 2) στην εποχή της εξειδίκευσης τα τυπικά προσόντα με τα ειδικά σε ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό σύνολο είναι εντελώς διαφορετικά 3) μαθητές Ειδικών Νηπιαγωγείων, Ειδικών Δημοτικών, Ειδικών Γυμνασίων κ.λ.π. ταλαιπωρούνται τα τελευταία χρόνια αλλάζοντας συνεχώς εκπαιδευτικούς και Ειδικό Προσωπικό λόγω της αδυναμίας του Υπουργείου σας να οργανώσει εξετάσεις για μόνιμες θέσεις στην Ειδική Αγωγή, 4) Φέτος βρισκόμαστε 3 εργάσιμες μέρες πριν την επίσημη έναρξη του σχολικού Έτους και οι αιτήσεις των υποψηφίων ήταν και καθυστερημένες και άδικες!Πολλά Σχολεία θα ανοίξουν χωρίς εκπαιδευτικούς και ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό όταν δε αυτό γίνει το Ε.Β.Π μόνο ειδικό δεν θα είναι!!

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνω απολυτα με την τοποθετηση του συλλογου οδυσσεια.Ειναι αδικο να συγκρινεται ενα απολυτηριο λυκειου με ενα διπλωμα ιεκ,θα επρεπε να καταρτιζονται 3 πινακες με προτεραιοτητα στους διπλωματουχους ιεκ ,γιατι η καταρτιση και η εξειδικευση ειναι πολυπλευρη και πλουσιοτερη απο ενα απλο απολυτηριου λυκειου.Σαφεστατα οι διπλωματουχοι ιεκ διαθετουν τις γνωσεις και το επιπεδο να ανταπεξελθουν σε ενα τοσο απαιτητικο περιβαλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή