Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΙΣΤΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ...ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Υ.ΠΑΙ.Θ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ


Αγαπητοί συνάδελφοι, εκπαιδευτικοί, Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π,

       σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες, ουδεμία πίστωση για Αναπληρωτές εκ του κρατικού προϋπολογισμού απέμεινε στη διάθεση του Υπουργείου Παιδείας. Και οι 2.000 πιστώσεις διετέθησαν για τις μεγάλες ανάγκες των γενικών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ως εκ τούτου, όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς, τίθεται μείζον θέμα κάλυψης των αναγκών των δομών Ειδικής Αγωγής και ιδιαίτερα των αναγκών των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου, οι οποίες ως γνωστόν δεν εντάσσονται σε Προγράμματα ΕΣΠΑ, από όπου θα επιχειρηθεί να καλυφθεί  μέρος των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π των υπόλοιπων Περιφερειών της χώρας.

Επικοινωνήσαμε με το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας αρμόδιου για θέματα Ειδικής Αγωγής κου Κεδίκογλου, από όπου πληροφορηθήκαμε πως ο κος Υφυπουργός αναζητά εναλλακτικές λύσεις ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στελέχωσης και των Περιφερειών αυτών αλλά και γενικότερα των δομών Ε.Α.Ε (ΚΕ.Δ.Δ.Υ σε Ε.Ε.Π, Σ.Μ.Ε.Α.Ε σε Ε.Β.Π και εκπαιδευτικούς Ε.Α.Ε). 

Ανακοινώσεις θα υπάρξουν εντός των προσεχών ημερών.

Εμείς παρακολουθούμε το μείζον αυτό ζήτημα και για όποια εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε.

Βασίλης Βούγιας
10/9/2013

3 σχόλια:

 1. Από την προηγούμενη σχολική χρονιά γνωρίζουμε όμως ότι θα μας πάρουν μέσω ΕΣΠΑ....που είναι το κακό???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν εντάσσονται σε κανένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ από το οποίο θα προσληφθούν Αναπληρωτές. Επίσης για την στελέχωση των ΚΕ.Δ.Δ.Υ της χώρας δεν προβλέπεται πρόσληψη Αναπληρωτή μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ. Το ίδιο ισχύει και για το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, όσον αφορά στις ΣΜΕΑΕ. Δηλαδή δεν θα υπάρξει Αναπληρωτής σε ΚΕΔΔΥ, ούτε Ε.Β.Π στα Ειδικά Σχολεία. Δεν νομίζετε λοιπόν πως υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο;

  Βασίλης Βούγιας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν πειράζει ρε παιδιά, να τα κλείσουμε όλα. Να τα δώκουμε στο Παυλίδη, να δουλεύουν όλα ρολόι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή