Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Καταργείται η άδεια χρήσης υπολογιστή στο Δημόσιο..."Ένα μικρό, αλλά συμβολικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης"... (Τα μεγάλα προσεχώς...)



 Την κατάργηση της χορήγησης επιπλέον άδειας λόγω χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Δημόσιο, η οποία αντιστοιχεί σε 6 ημέρες τον χρόνο, προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ο Κυρ.Μητσοτάκης είπε ότι οι απουσίες των υπάλληλων λόγω της συγκεκριμένης άδειας (θεσπίστηκε πριν από 24 χρόνια) αντιστοιχούν σε εργατοώρες οι οποίες μεταφράζονται στην ανάγκη επιπλέον 5.000 ατόμων.

«Η άδεια υπολογιστή την οποία δικαιούνταν οι δημόσιοι υπάλληλοι καταργείται, καθώς ανήκει σε μία άλλη εποχή. Σήμερα, στην εποχή της κρίσης, δεν μπορούμε να συντηρούμε αναχρονιστικά προνόμια. Πιστεύω ότι η κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας είναι ένα μικρό, αλλά συμβολικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επανέλαβε την άποψη ότι η κινητικότητα αποτελεί χρήσιμο εργαλείο διαχείρισης προσωπικού και θα πρέπει να λάβει μόνιμο χαρακτήρα.

Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση θα είναι συνεπής στον στόχο ένταξης στη ρύθμιση 12. 500 υπάλληλων έως το τέλος του μήνα.


Newsroom Enet -enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου