Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Παιγνιόθεν...Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013...Όλη μέρα...Γιορτή παιχνιδιού στους δρόμους της Πλάκας

 Φίλες και φίλοι του ΔΕΣ, μία υπενθύμιση προς όλους για μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για το ερχόμενο Σάββατο-5 Οκτωβρίου. Στους δρόμους της Πλάκας όλη μέρα το Σάββατο θα γίνεται μία πολύ όμορφη γιορτή του παιχνιδιού- το Παιγνιόθεν. Με σταθμούς παιχνιδιών του δρόμου, με δρώμενα, με εργαστήρια παραμυθιών, ζωγραφικής, θεατρικού παιχνιδιού και πολλά πολλά άλλα. Δείτε εδώ το πρόγραμμα και στοιχεία επαφής για κλείσιμό θέσης στα εργαστήρια και για το πολύ ωραίο βίντεο/τρείλερ τους:

 
 
Υπάρχουν και 2 εργαστήρια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αδέλφια και φίλους των παιδιών μας που έχουν ακόμα κάποιες θέσεις ελεύθερες και σίγουρα θα είναι μία πολύ καλή εμπειρία για όλους.
 
 
11πμ. | Εργαστήρι: Με αφορμή έναν γάτο που έμαθε σε έναν γλάρο να πετά
@ Σχολή Χιλλ (εσωτερικός χώρος)
για 10 παιδιά με και χωρίς αναπηρίες, ηλικίας 10-15 ετών.
Πώς ένα αυγό, μια φωλιά και μια φράση  μπορούν να οδηγήσουν στη πτήση; Εδώ, μαζί παρέα, όμοιοι, παρόμοιοι και τόσο διαφορετικοί… Ένα ταξίδι παρέα  με παιδιά της ομάδας θεατρικού παιχνιδιού της Very Special Arts Hellas.
Αριθμός Συμμετεχόντων: μέχρι 10 παιδιά
Iδέα & Εμψύχωση:  Αριστέα Κοντραφούρη, ηθοποιός- παιγνιοθεραπεύτρια & Λουκία Μιxέλη, ψυχολόγος- παιγνιοθεραπεύρια
 
12.30μμ. | Εργαστήρι ευαισθητοποίησης στη διαφορετικότητα
@ Σχολή Χιλλ για παιδιά 7-11 ετών (αυλή)
Αν κοιτάξουμε ο ένας τον άλλον, είμαστε ίδιοι; Αν γνωριστούμε, έχουμε τις ίδιες δεξιότητες και προτιμήσεις; Παίζοντας ανακαλύπτουμε τα συναισθήματά και  τις ομοιότητές μας, αλλά κυρίως αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα του καθενός! Μια δράση του Κέντρου Μελέτης & Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.
Εμψύχωση: Μαρία Βλαχάκη & Μαρία Βραχιονίδου
 
Επίσης, στις 4:00, πάλι στην σχολή Χιλλ, θα γίνει προβολή του φιλμ «Συμπεριλαμβάνοντας τον Σάμιουελ»  με συζήτηση μετά με τον Νέστορα Λαδά και την Μαρία Αγοραστού. Μία πολύ δημιουργική και ζεστή ματιά πάνω στο θέμα της συνεκπαίδευσης που γυρίστηκε από τον πατέρα του Σάμιουελ στην Αμερική. Σας επισυνάπτουμε και την πρόσκληση και μπορείτε να δείτε και το τρέιλερ στο λινκ παρακάτω. Μην το χάσετε!

 

Ενημερώσετε και τους γονείς του σχολείου σας. Συμμετοχές στο Παιγνιόθεν μπορείτε να κλείσετε με την Αγγελίνα Λυκόγιαννη angelina.l@amongtheants.com
6949 471 049
 
Θα είναι μία μεγάλη μέρα για το παιχνίδι και για τα παιδιά μας καθώς οι διοργανωτές έχουν φροντίσει και για την προσβασιμότητα των παιχνιδιών αλλά και να υπάρχουν ειδικοί παιδαγωγοί εκεί για να βοηθήσουν όλα τα παιδιά να περάσουν όμορφα. Και εμείς μαζί!
 
Δίκτυο Ειδικών Σχολείων
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου