Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π...MERRY CHRISTMAS, ΟΛΟΤΑΧΩΣ ME Ο.Α.Ε.Δ, ΕΞ ΑΠΑΛΩΝ ΟΝΥΧΩΝ, ΑΛΛΑ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ...

  Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



            Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 24 Οκτώβρη στο Υ.ΠΑΙ.Θ. συνάντηση μελών του προεδρείου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με τον Διευθυντή ΕΑΕ κ. Λολίτσα. Η  συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών και απόψεων. Βέβαια τα συμπεράσματα μας όσον αφορά την πρόοδο της διαδικασίας στελέχωσης των ΣΜΕΑΕ , των ΚΕΔΔΥ και των ΕΔΕΑΥ , δυστυχώς δεν μπορούν να περιγραφούν ως θετικά.

            Συγκεκριμμένα φαίνεται ότι θα καθυστερήσει κι άλλο η διαδικασία πρόσληψης των 150 μελών ΕΕΠ για τα ΚΕΔΔΥ (εκτίμηση του Δ/ντή ΕΑΕ είναι ότι δεν θα ξεπεράσουμε την 15η Νοέμβρη), ενώ όσον αφορά την πρόσληψη 450 μελών ΕΕΠ για την στελέχωση των ΕΔΕΑΥ αυτή  προβλέπεται να ξεκινήσει μετά τις 15 Νοέμβρη (όταν θα ολοκληρώνονται οι  διαδικασίες δημιουργίας των ΣΔΕΥ και ΕΔΕΑΥ που είναι σε εξέλιξη), ανεξάρτητα από την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ. Οι τοποθετήσεις θα γίνουν από τα ΠΥΣΕΕΠ με βάση τους πίνακες αναπληρωτών.

            Για τις ΕΔΕΑΥ παράλληλα προετοιμάζεται το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας για το οποίο η ΠΟΣΕΕΠΕΑ έχει ήδη καταθέσει τις προτάσεις της. Εκφράσαμε την έκπληξη και δυσαρέσκεια μας για την μη συμπερίληψη μελών ΕΕΠ στην σχετική επιτροπή, ζητήσαμε δε και έγινε δεκτό να συμμετέχουμε στην διαδικασία έκδοσης του τελικού πλαισίου, με την κατάθεση εκ νέου προτάσεων όταν διατυπωθεί ένα προσχέδιο.

            Σχετικά με την λειτουργία των ΕΔΕΑΥ εκφράσαμε εκ νέου τους φόβους μας για αρνητική επίδραση στην λειτουργία των ΣΜΕΑΕ, που πρόκειται να λειτουργήσουν ως κέντρα εκπαιδευτικής υποστήριξης των σχολικών δικτύων, εφ όσον αυτά δεν ενισχυθούν με το απαραίτητο και εξειδικευμένο προσωπικό, όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων.

            Όσον αφορά την προγραμματιζόμενη πρόσληψη προσωπικού μέσω του ΟΑΕΔ (πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας) για την κάλυψη αναγκών σε ΕΕΠ και ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ και ΕΕΠ στα ΚΕΔΔΥ, κατατέθηκαν εκ νέου οι έγκαιρα εκφρασμένες απόψεις της ΠΟΣΕΕΠΕΑ ότι τα προγράμματα αυτά δεν είναι κατάλληλα για την στελέχωση ευαίσθητων δομών διάγνωσης και αντιμετώπισης των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών μαθητών.

            Τέλος ο κ. Λολίτσας εξέφρασε την υποστήριξη του στην συμμετοχή μελών ΕΕΠ στις διαδικασίες για εκλογή υποδιευθυντών σε ΣΜΕΑΕ σε όλη τη χώρα και δήλωσε ότι κατά την άποψη του δεν υπάρχει λόγος να μη προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες στα ειδικά σχολεία και τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου