Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Η ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ 1η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ





Σχετικά με τη διαδικασία προσλήψεων των Αναπληρωτών Ε.Ε.Π &Ε.Β.Π κατά την πάροδο των ετών έχουμε παρατηρήσει τα εξής:

Όταν η Εγκύκλιος των Αναπληρωτών Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π εκδίδεται στην ώρα της, η διάθεση των πιστώσεων για προσλήψεις από το Υπουργείο Παιδείας καθυστερεί χαρακτηριστικά.

Όταν οι πιστώσεις για πρόσληψη Αναπληρωτών Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π δίδονται από το Υπουργείο Παιδείας στην ώρα τους(όπως φέτος) η Εγκύκλιος των Αναπληρωτών Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π καθυστερεί χαρακτηριστικά να εκδοθεί.

Και στις δύο περιπτώσεις το προσωπικό, στις μεγάλες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε), που ασχολείται με τα του Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π, μοριοδότηση, Αξιολογικοί Πίνακες κ.ο.κ δεν επαρκεί χαρακτηριστικά.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι σε κάποιες Περιφέρειες της χώρας να έχει ήδη προσληφθεί το Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π και να δουλεύει και σε κάποιες άλλες να μην έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα ούτε καν οι Προσωρινοί Αξιολογικοί Πίνακες.

Αλλά αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, το έχουμε ξαναπεί, πως δεν χρειάζεται κανείς να πέσει από τον 6ο όροφο για να διαπιστώσει πως σκοτώνεται.

Επιθυμώντας λοιπόν να συμβάλλουμε στη λύση αυτού του γόρδιου δεσμού, ώστε του χρόνου(για φέτος ο γέγονε γέγονε) να υπάρξει ομαλοποίηση της κατάστασης προτείνουμε την εξής ρηξικέλευθο ιδέα:

Το σχολικό έτος για το Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π να ξεκινάει όπως και το ημερολογιακό έτος, την 1η Ιανουαρίου.

Με αυτή την απλή κίνηση και την περίπτωση να δώσει το Υπουργείο τις πιστώσεις καθυστερημένα αντιμετωπίζουμε και την περίπτωση να μην εκδοθεί η Εγκύκλιος στην ώρα της ελέγχουμε, αλλά και το μόνιμο πρόβλημα της υποστελέχωσης σε προσωπικό των Π.Δ.Ε απομειώνουμε αποφασιστικά.

Από την άλλη 4 μήνες πάνω, 4 κάτω δεν χάλασε ο κόσμος.

Για σκεφτείτε το...

Βασίλης Βούγιας
6/10/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου